1 évre szóló Pentagon-szerződést nyert el a SpaceX a Starshield rendszer fejlesztésére

Kapcsolódó

A Tienkung Űrállomás védelmében hajtottak végre űrsétát

Rekordhosszú, 8 és fél órás űrsétát hajtott végre a...

Elhagyta a Nemzetközi Űrállomást a Progressz MSz-25

A teherűrhajó december óta tartózkodott az Nemzetközi Űrállomáson. Csaknem fél...

A nap képe #1482 – A Hold és a Canadarm2

A Hold társaságában láthatjuk a Nemzetközi Űrállomás Canadarm2 robotkarját,...

Kiválasztották az európai Vigil űrszonda építőjét

Az Európai Űrügynökség május 22-én tartotta Brüsszelben azt az...

A tavaly bemutatott katonai védelmi rendszer a civil Starlink-szolgáltatás működésén alapul.

Újabb szerződést kötött a Pentagon a SpaceX-szel a Starshield védelmi rendszer továbbfejlesztésére, mely a Starlink internetszolgáltató hálózat katonai verziója. A felek pontosan egy hónapja írták alá az egy évre szóló megállapodást, de csak a napokban érkezett róla hír. A SpaceX 70 millió dolláros szerződés a hálózat továbbfejlesztésére irányul, ebbe beletartozik a felhasználói terminálok, kisegítő felszerelések bővítése, a hálózati sebesség növelése. Az összeget két fázisban kapja meg a hawthorne-i cég, az első 15 milliót már át is utalta a Védelmi Minisztérium, amit másik 54 katonai partner számára történő szolgáltatás-bővítésre kell fordítani. 

A Starshield műholdas rendszer lényege, hogy a Starlinkhez képest jóval erősebb védelmi rendszerrel rendelkezik, és titkosított űreszközök közötti kapcsolatot is képes biztosítani. Fontos kihangsúlyozni, hogy kizárólag védelmi céllal alkalmazza a jövőben a Pentagon, és emellett a Starlink kereskedelmi szolgáltatás zavartalanul történhet a civil felhasználók körében.
A SpaceX 15 másik céggel verseng az Amerikai Űrhaderő támogatásaiért, melyek összege 2028-ig a 900 millió dollárt is elérhetik. A Pentagon célja ezen támogatásokkal az alacsony Föld körüli pályán való minél hatékonyabb kibervédelmi és megfigyelő rendszer kiépítése lesz.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye