SpaceX: Elindult az idei 25. Falcon 9

Bonczók Zoltán | 2020. december 13., vasárnap 19:08

Magyar idő szerint ma 18:30-kor elstartolt a SpaceX idei 25. küldetése a Sirius SXM-7 távközlési műhoddal a floridai LC-40 indítóállásról.

A misszióhoz használt B1051 jelű Falcon 9 rakétának ez volt összesen a 7. (!) sikeres útja, idén pedig az ötödik.

Falcon 9 az indítóálláson

A sikeres start és emelkedés után, az első fokozat újból a floridai partoktól 643 kilométerre lévő lévő Just Read the Instructions drónhajóra tért vissza. A második fokozat folytatta az útját a kb. 6500 kg tömegű SXM-7 műholddal, melyets sikeresen geostacionárius átviteli pályára (GTO) állított.
Ez volt összesen a 69. sikeres Falcon rakéta landolás a SpaceX történetében. A cégnek még egy indítása van még 2020-ra, a titkos NROL-108 küldetés, mely a jelenlegi tervek szerint december 17-én startolhat – és amin látványos szárazföldre való első fokozat leszállást várhatunk majd.

A műholdról és a küldetésről az előzetesünkben találtok részletesen információkat, ha pedig lemaradtál az élő közvetítésünkről, akkor itt tudjátok pótolni.

Fotó: Emre Kelly

Elkötelezettek vagyunk, hogy tevékenységünk reklámoktól mentes maradjon és kizárólag közösségi finanszírozásból működhessünk. Ha tetszik a munkánk, akkor azt kifejezheted egy megosztással, illetve ha van módod, anyagilag is hozzájárulhatsz az oldal működéséhez, ezt a "Támogatás" gomb megnyomásával teheted meg."SpaceX: Elindult az idei 25. Falcon 9" bejegyzés hozzászólásai (0 db)

Jelenleg még senki nem szólt hozzá a témához! Légy Te az első!

Hozzászólás írása +