2024-ben indulhat az Ax-4 misszió

Kapcsolódó

Visszatértek a Hold túloldalán gyűjtött kínai minták a Földre

A Csang'e-6 küldetés során először gyűjtöttek és hoztak...

A nap képe #1510 – Vörös lidérc az űrből

Matthew Dominick remek fotókat készít a Nemzetközi Űrállomás fedélzetéről,...

A Starlink-hálózat tizedik rétege után gyorsan bővült a kilencedik is

Mondhatni hamar sor került az újabb Starlink küldetésre, ugyanis...

A nap képe #1509 – Légzsilip teszt

A Langley Kutatóközpont tudósai egy légzsilip modelljén tesztelik, hogy...

Egy rakétacsere után került sor a hét utolsó Starlink indítására

A Starlink 10-2 küldetés másfél hét csúszás után indulhatott...

A NASA és az Axiom Space újabb szerződést írt alá, mely a következő, immáron negyedik kereskedelmi űrutazásról szól. A Nemzetközi Űrállomásra irányuló misszió legkorábban 2024 augusztusában indulhat, és legfeljebb 14 napig tart majd.

Az Axiom erre a küldetésre is, csakúgy mint a korábbiakra négy űrhajóst javasol, akik az NASA-val, a nemzetközi partnerekkel és a SpaceX-szel közösen fognak felkészülni a repülésre. A személyzeti tagok megerősítésére a jóváhagyást követően fog sor kerülni. Itt ezúttal is megemlítenénk, hogy a ügynökség minden magánjellegű küldetésszolgáltatótól megköveteli, hogy az űrhajó parancsnokának egy korábban repült NASA-űrhajóst válasszon.

A küldetés-specifikus megbízáson keresztül az Axiom Space olyan szolgáltatásokban részesül a NASA-tól, mint a személyzet ellátása, a rakomány űrbe szállítása, a tárolás valamint egyéb napi használatra szánt erőforrások. Az egyezség ezenfelül egy további, akár egy hétig terjedő készenléti időszakot is lehetővé tesz az űrállomás fedélzetén. A kontraktus természetesen tartalmazza azokat a tevékenységeket is, amit az ügynökség kérhet az Axiomtól; ideértve a hűtve tartandó tudományos minták visszaszállítását, valamint azt, hogy a misszió során felhasználhassa az Ax-4 parancsnokának idejét tudományos, vagy egyéb munkák elvégzésére.

Az Ax-2 misszió Freedom névre hallgató Dragon űrhajója. Forrás: NASA
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye