21 hónap után repültek ismét utasok a New Shepard rakétával

Kapcsolódó

Újabb sikeres hajtóműteszt a Stoke Space neve mellett

Ismét fontos mérföldkövet ért el a Stoke Space, ugyanis...

A nap képe #1498 – Az ISS csapat

A Nemzetközi Űrállomás 9 tagú csapata, köztük a nemrégiben...

19-re húzott lapot a Virgin Galactic jelenlegi járművük nyugdíjazásával

Mindössze 7 darab üzemszerű repülés után fejezi be pályafutását...

Űrtávcsövet szállít az RS1 rakéta

A virginiai székhellyel rendelkező Scout Space június 10-én jelentette...

Legutóbb 2022 augusztusában hajtott végre a Blue Origin utasokkal űrugrást.

Sikerrel tért vissza a Blue Origin az emberes űrugrásokhoz, ma délután 16:36-kor indult el az NS-25 küldetés, szokásos módon a nyugat-texasi Launch Site One komplexumból.

2022 augusztusában hajtották végre az eddigi legutolsó hasonló űrugrást, ugyanis alig több mint egy hónappal az NS-22 után a 23. repülésen meghibásodott a hordozórakéta, és a hiba feltárása hosszú elemzési folyamattal járt. 2023 decemberében térhetett vissza a cég a repülésekhez, és az NS-24 keretében még egy utasok nélküli ugrást hajtottak végre a New Shepard rakétával és kabinnal, minden gond nélkül. 

Az RSS First Step nevű kabinba ezúttal is hat személy ült be: Mason Angel befektető, Sylvain Chiron, a Brasserie Mont Blanc kézműves sörfőzde tulajdonoa, Ed Dwight nyugalmazott tesztpilóta, Ken Hess szoftverfejlesztő, Carol Schaller könyvelő és Gopi Thotakura, a Preserve Life Corp. holisztikus gyógyászattal és alkalmazott egészségkezeléssel foglalkozó cég társalapítója.
A hat személy T+4:07-kor érte el a repülés legmagasabb pontját közel 106 km-es magasságban, és néhány percig élvezhették a mikrogravitáció élményét. Minden rendben zajlott az űrugrás során, a visszatéréskor viszont a három ejtőernyő egyike nem nyílt ki. Szerencsére a kabint úgy tervezték, hogy két ernyővel is teljesen biztonságos leszállást hajtson végre, és ezúttal sem történt sérülés, de a BO-nak ki kell vizsgálnia ezt az anomáliát.

Az utasok balról jobbra: Gopi Thotakura, Mason Angel, Carol Schaller, Ed Dwight, Ken Hess és Sylvian Chiron. Fotó: Blue Origin

 

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye