3 további Crew Dragon küldetést vásárol a NASA

Kapcsolódó

Kiválasztotta új űrhajósait a Roszkoszmosz

Köztük van Oroszország második leendő aktív női kozmonautája is. A...

Pakisztáni műhold indult kínai rakétán

Az ázsiai ország legújabb távközlési műholdját egy kínai hordozórakétával...

Úton van a Progressz MSz-27

Az idei év második Progressz teherűrhajója indult el a...

A nap képe #1484 – A Csilin-1 konstelláció felvétele

A Csilin-1 konstelláció április 28-i felvétele a Kujcsouban található...

Az amerikai űrhivatal tegnapi bejegyzése szerint hamarosan újabb 3 küldetést vásárolnak a SpaceX-től a Kereskedelmi Emberes Űrprogram (CCP) keretében. A Nemzetközi Űrállomásra induló új missziók 2023-ban startolhatnak, így a 2022 őszére már bejelentett Crew-5 küldetés után is folytatódnak a Crew Dragon indítások.

A NASA szerint nemrégen végeztek egy alapos vizsgálatot, miszerint jelenleg és a közeljövőben amerikai földről csak a SpaceX képes embereket szállítani az ISS-re (micsoda meglepetés…), ezért hamarosan kiírják a csak SpaceX-nek szóló felhívást az új missziókra. A CCP másik résztvevője, a Boeing továbbra is vizsgálódik a Starliner űrhajó hibás üzemanyagszelepeivel kapcsolatban, hamarosan erről is új információt adnak ki a NASA szerint, de a megismételt tesztrepülésre (OFT-2) továbbra sincsen új időpont (pletykák szerint 2022 közepe a legkorábbi dátum).

A NASA eredetileg 5-5 operatív, és 1-1 ember nélküli tesztküldetésre adott megbízást a SpaceX-nek és a Boeingnek, ezt a szerződést a SpaceX jövőre már ki is meríti a Crew-5 misszióval. A mostani bejelentéssel szinte biztosra vehetjük, hogy így sor kerül a Crew-6, Crew-7, Crew-8 küldetésekre is, és ha marad a mostani évi 2 Dragon indítás, akkor a következőképpen alakulnak az amerikai űrrepülések a Nemzetközi Űrállomásra:

  • Crew-4: 2022. április 15.
  • Crew-5: 2022 ősz
  • Crew-6: 2023 tavasz
  • Crew-7: 2023 ősz
  • Crew-8: 2024 tavasz

A Crew-3 űrhajója, a Dragon Endeavour a floridai 39A startálláson

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye