8 magyar jutott az ESA űrhajóstoborzásának második körébe

Kapcsolódó

19-re húzott lapot a Virgin Galactic jelenlegi járművük nyugdíjazásával

Mindössze 7 darab üzemszerű repülés után fejezi be pályafutását...

Űrtávcsövet szállít az RS1 rakéta

A virginiai székhellyel rendelkező Scout Space június 10-én jelentette...

A nap képe #1497 – Csendes-óceán

Az alábbi összetett felvételen a felhőkbe burkolózó Csendes-óceánt láthatjuk,...

A nap képe #1496 – A „Szahara szeme”

A "Szahara szeme", mely egy különleges, ősi geológiai képződmény...

Az Európai Űrügynökség (ESA) közzétette a legfrissebb számokat a jelenleg is zajló űrhajóstoborzásának. Tavaly június 18-ig lehetett jelentkezni, és az összesen 22523 érvényes jelentkezés feldolgozása után 1361 jelölt jutott a második körbe, köztük 8 magyar is – az ESA grafikája alapján 5 magyar hölgy, és 3 magyar férfi maradt versenyben.

A jelöltek országok szerinti megoszlása

A második körben az 1361 jelöltre egy egész napos pszichológiai felmérés vár az ESA egyik intézményében. Ezután további pszichológiai interjúk, további csoportos felmérések, illetve alapos orvosi vizsgálatok kezdődnek. Akik sikeresen abszolválták ezeket a teszteket, azokra már a felvételi interjú vár. Az ESA tervei szerint idén ősszel jelentik be az új európai űrhajóscsapatot.

Eközben tovább zajlik a magyar kutatóűrhajós kiválasztása is, a Hunor-program, amire január 31-ig lehetett jelentkezni, és várhatóan jövő héten új információkat tudunk meg. Korábbi részletes beszámolónkat a Hunorról itt olvashatjátok.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye