850 millió dollárnyi új tőkét vont be a SpaceX

Kapcsolódó

Titokzatos kínai műholddal indult az idei első Hosszú Menetelés-5 rakéta

Ma délután magyar idő szerint 12:30-kor Kína is újabb...

A B1061-es Falcon-9 következő repülése már a huszadik lesz

A cím természetesen optimistán tekint a jövőre, mely akár...

A Nova-C leszállt! Ismét egy amerikai űreszköz a Holdon, 1972 óta először

Múlt éjjel sikeresen landolt a Holdon az Intuitive Machines...

A nap képe #1387 – Neptune – Excelsior

A Space Perspective tesztkapszulája, melyet Neptune - Excelsior névre...

Sajtóközlemény: A 4iG csoport önálló vállalatba szervezi űr- és technológiai portfólióját

A bejegyzés alatt álló 4iG Space and Technology Zrt. az alapítást követően 45 százalékos tulajdont szerez a REMRED Technológiai és Fejlesztő Zrt.-ben A...

A tavalyi 1.9 milliárd dollár után újabb 850 millió dollárnyi tőkét vont be a SpaceX a cég működésébe magánbefektetőktől. A SpaceX értéke a tavalyi 46 milliárd dollárról idén már 74 milliárdra ugrott a híresztelések szerint, és a mostani körben 419,99 dollárért adtak egy részvényt (1 centtel kevesebbért, mint az Elon Musk által „kedvelt” 420-as szám). A SpaceX egy zárt körű részvénytársaság, ezért hivatalos értesülések nem állnak rendelkezésre, és a SpaceX sem kommentálta a számokat. A híresztelések szerint amúgy kb. 6 milliárd dollárnyi felajánlás érkezett a mostani tőkeemelésre, így elmondható, hogy a kereslet hatalmas a cég részvényeire.

A SpaceX-nek jelenleg leginkább a Starlink szolgáltatás beindításához van szüksége új forrásokra, ugyanis a műholdhálózat kiépítése még saját rakétákkal is rendkívül költséges. Hírek szerint ez kb. 10 milliárd dollárba kerül évente, azonban amint az éles szolgáltatás elindul, úgy évi 30 milliárd bevételt várnak majd a Starlinktől.

Dark mode powered by Night Eye