A 260. Falcon-9 küldetést jelentette a mai Starlink 7-3

Kapcsolódó

A négyes szám jegyében zajlanak ezen a héten a kínai indítások

Ezúttal egy Kuajcsou-11 állított pályára négy műholdat, csakúgy, mint...

A nap képe #1475 – Perseverance és a Jezero-kráter

A Perseverance marsjáró, és a poros Jezero-kráter.

Négy darab Peking-3C földmegfigyelő műholdat állított pályára Kína

Az indítást a 90. repülését teljesítő Hosszú Menetelés-2D rakétatípussal...

A nap képe #1474 – A 21. út

A 21. küldetését teljesítő B1062 jelű Falcon-9-es. A fotót...

21 hónap után repültek ismét utasok a New Shepard rakétával

Legutóbb 2022 augusztusában hajtott végre a Blue Origin utasokkal...

Úgy kezdte a SpaceX ezt a hetet, ahol tegnap az előzőt befejezte: egy újabb Starlink küldetéssel. A Falcon-9 megbízhatóságának köszönhetően hihetetlen tempóban képesek indítani sorozatban még úgy is, hogy a három bérelt indítóállás közül legtöbbször csak kettőről hajtanak végre teherszállító küldetést Falcon-9-cel, mivel az LC-39A-t vagy Crew Dragon, vagy Falcon Heavy indításokhoz tartják fenn.

A mai Starlink misszió a 7-3 jelölést kapta, tehát a hetedik réteg harmadik bővítésére irányult. A főszereplő Falcon-9 B1075 hatodik útját a Vandenberg Űrhaderőbázisról kezdte meg magyar idő szerint 10:48-kor, a raktérben ezúttal 21 Starlink v2 Mini műhold kapott helyet. Az emelkedés során a már megszokott precíz manőversort láthattuk, az első fokozat ismét tökéletes repülést hajtott végre és tért vissza az Of Course I Still Love You drónhajóra, mely Kaliforniától délre várakozott rá nagyjából 640 km-re a Csendes-óceánon. A második fokozat sem vallott kudarcot ez alkalommal sem, és a kijelölt poláris pályára állította hasznos terhét.

Az újabb adag szatellittel együtt immár 5178 darabot indított a SpaceX, 4828 kering alacsony Föld körüli pályán, melyek közül 4776 üzemel biztosan. Ami a Falcon-9 statisztikáját illeti, ahogy a címben is írtuk, ez már a 260. küldetés volt a cég igáslovával, idén pedig már 65. alkalommal repült a flotta valamelyik tagja a három Falcon Heavy indítás mellett.

Fotó: SpaceX
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye