A 64. orosz űrséta részletei

Kapcsolódó

21 hónap után repültek ismét utasok a New Shepard rakétával

Legutóbb 2022 augusztusában hajtott végre a Blue Origin utasokkal...

Földünk az űrből: Új-Zéland

A Kopernikusz-program Sentinel-2 műholdja 2024. május 7-én készítette az...

A nap képe #1473 – PREFIRE misszió

A PREFIRE misszió orrkúpjai, melyek a NASA sarkvidék kutató...

A NASA-val együtt valósulhat meg az európai ExoMars küldetés

A komponenseket, amiket korábban a Roszkoszmosz gyártotta volna, az...

Oleg Artyemjev és Denisz Matvejev ma űrsétát hajtanak végre, hogy elvégezzék azokat a feladatokat, amelyeket az augusztus 17-i űrsétán már nem tudtak, mivel Artyemjev Orlan szkafenderében található akkumulátor hirtelen merülni kezdett. Így az űrséta akkor 2 óra 17 percig tartott a tervezett 6 órás helyett. Artyemjev és Matvejev befejezte egy pár kamera felszerelését a karra, és eltávolította a kar végi szabályozókon rögzített részeket, mielőtt az űrséta véget ért volna.

Az Expedíció-67 parancsnoka, Artyemjev és Matvejev fedélzeti mérnök, a Poiszk modulból kezdik meg űrsétájukat. A feladat továbbra is az európai ERA robotkar felkészítése a működésre, a Nemzetközi Űrállomás Nauka modulján. Az űrséta elsődleges célja a kar külső vezérlőpultjának áthelyezése az egyik működési területről a másikra, valamint a karon egy merevítő mechanizmus tesztelését fogják végrehajtani, amely megkönnyíti az állomáson kívül található berendezések megfogását és mozgatását. Eközben Szergej Korszakov a Nauka modulban lesz, hogy segítse társait az űrséta során.

Artyemjev piros csíkos orosz Orlan szkafandert, míg Matvejev kék csíkos orosz Orlan szkafandert fog viselni. Ez lesz a 64. orosz űrséta (54. tervezett, hiszen az előző űrsétát pótolják be kiegészítés képpen), az ISS projekt keretében, és a hatodik 2022-ben. Artyemjevnek ez lesz a nyolcadik, Matvejevnek pedig a negyedik űrsétája. Az űrséta magyar idő szerint 15:20-kor kezdődik meg, és a tervezett időtartama 6 óra 18 perc lesz.

Az űrséta részletei kép formátumban:

Az űrséta a NASA Youtube csatornáján, illetve szintén a Roszkoszmosz Youtube csatornáján lesz megtekinthető:

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye