A 65. orosz űrséta részletei

Kapcsolódó

Nagyjából 5 tonnás műholddal indult útjára a Falcon-9-es

A házon belüli Starlink missziókat picit megfűszerezve ezúttal a...

A nap képe #1506 – Mawrth Vallis régió

A Mars Mawrth Vallis régiójáról készült felvétel, melyet a...

Ötvenedik küldetését teljesítette ma a Rocket Lab

Az Electron hordozó egy 25 tagú műhold-konstelláció első 5...

A nap képe #1505 – Dragon a Starliner ablakából

A Crew-8 küldetés Dragon űrhajója, melyet Matthew Dominick fotózott...

Szergej Prokopjev a Nemzetközi Űrállomás jelenlegi parancsnoka, és Dmitrij Petyelin fedélzeti mérnök ma magyar idő szerint 15:20-kor kezdik meg az űrsétájukat. Az űrhajón kívüli tevékenység (EVA) tervezett ideje 6 óra 40 perc.

A mai fő feladatuk, hogy előkészítsenek egy radiátort és egy légzsilipet a Nauka többcélú laboratóriumi modulra való felszereléshez. A Roszkoszmosz űrhajósnője Anna Kikina a Nauka modul belsejéből fogja működtetni az ERA európai robotkart, hogy segítse a súlytalanságban dolgozó duót.

Prokopjev piros csíkos, míg Petyelin kék csíkos orosz Orlan szkafandert fog viselni. Ez lesz az eddig végrehajtott 65. orosz űrséta és az 55. tervezett az ISS projekt keretében, és a hetedik 2022-ben. Prokopjevnek ez lesz a negyedik, Petyelinnek pedig az első űrsétája.

Az űrséta részletei kép formátumban:

Forrás: Roszkoszmosz / Fordítás: Spacejunkie.hu

Az űrsétát végig követhetitek a NASA, illetve a Roszkoszmosz Youtube csatornáján:Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye