A 66. orosz űrséta részletei

Kapcsolódó

Négy darab Peking-3C földmegfigyelő műholdat állított pályára Kína

Az indítást a 90. repülését teljesítő Hosszú Menetelés-2D rakétatípussal...

A nap képe #1474 – A 21. út

A 21. küldetését teljesítő B1062 jelű Falcon-9-es. A fotót...

21 hónap után repültek ismét utasok a New Shepard rakétával

Legutóbb 2022 augusztusában hajtott végre a Blue Origin utasokkal...

Földünk az űrből: Új-Zéland

A Kopernikusz-program Sentinel-2 műholdja 2024. május 7-én készítette az...

A nap képe #1473 – PREFIRE misszió

A PREFIRE misszió orrkúpjai, melyek a NASA sarkvidék kutató...

Frissítés: Elmarad a mára tervezett orosz űrséta! A kozmonauták már felkészültek az űrsétára, de körülbelül 40 perccel ezelőtt Prokopjev jelentett egy problémát a szkafanderében található folyadékhűtő rendszer tartalék szivattyújával kapcsolatban. Ennek eredményeként az űrsétát körülbelül 13 perccel ezelőtt leállították. Arról még nincs információ, hogy melyik nap hajtják végre az elmaradt űrsétát.

Szergej Prokopjev a Nemzetközi Űrállomás jelenlegi parancsnoka, és Dmitrij Petyelin fedélzeti mérnök ma magyar idő szerint, 12:20-kor kezdik meg az űrsétájukat. Az űrhajón kívüli tevékenység (EVA; oroszul: VKD) tervezett ideje 6 óra 37 perc.

A mai fő feladatuk szorosan kapcsolódik az előző űrsétájukhoz. A Rasszvet modulról leválasztott radiátort ma viszik át a Nauka többcélú laboratóriumi modulba. Ezúttal segítségükre lesz Anna Kikina, aki az ERA európai robotkar irányításával fogja áthelyezni a az említett berendezést, majd a duó felszereli a radiátort a Nauka modulra.

Prokopjev piros csíkos, míg Petyelin kék csíkos orosz Orlan szkafandert fog viselni. Ez lesz a 66. orosz és az 56. tervezett űrséta az ISS projekt keretében, és a nyolcadik 2022-ben. Prokopjevnek ez lesz a negyedik, Petyelinnek pedig a második űrsétája.

Az űrséta részletei kép formátumban:

Forrás: Roszkoszmosz / Fordítás: Spacejunkie.hu

Az űrsétát végig követhetitek a NASA, illetve a Roszkoszmosz Youtube csatornáján:Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye