A B1061-es Falcon-9 következő repülése már a huszadik lesz

Kapcsolódó

A sugárzásokkal szembeni sebezhetősége miatt egyelőre kétséges az Europa Clipper indítási dátuma

Úgy tűnik, az űrszonda félvezetői túl érzékenyek és sérülékenyek...

A nap képe #1528 – Ariane-6 indítás

Az Ariane-6 hordozórakéta elemelkedése, melyre július 9-én került sor.

Bejelentkezett a GRBBeta

A magyar műszert is tartalmazó kockaműhold kedden jutott Föld...

Újraindítás közben robbant fel a Falcon-9 második fokozati hajtóműve a Starlink 9-3 küldetés közben

Egyelőre ismeretlen okból történt az anomália, aminek következtében alacsonyabb...

A nap képe #1527 – YPSat & Föld

Az Ariane-6 fedélzetén helyet kapó YPSat (Young Professionals Satellite)...

A cím természetesen optimistán tekint a jövőre, mely akár hozhat meglepetéseket is, gondoljunk csak a hasonló számokkal bíró korábbi flottavezérre, a B1058 jelzésű Falcon-9-esre, ami súlyosan megrongálódott a visszatérő drónhajó fedélzetén. Mindez reméljük nem ismétlődik meg, és végre láthatunk egy 20. elemelkedést, és visszatérést… na de ne szaladjunk ennyire előre, és lássuk a ma reggeli misszió részleteit!

A 7-15 küldetés magyar idő szerint 05:11-kor vette kezdetét, amelynek helyszíne a kaliforniai SLC-4E startállás volt. A hordozó 22 darab Starlink v2 Mini műholddal a fedélzetén emelkedett a magasba, amit semmiféle technikai probléma nem befolyásolt, így a második fokozat is rendben leválhatott az első fokozatról. A B1061-es ezt követően megkezdte az ilyenkor szükséges manővereket, hogy épségben visszatérhessen a rá várakozó Of Course I Still Love You drónhajó fedélzetére. A második fokozat hajtóműve ekkor még üzemelt, melynek eredményeként hasznos terhével együtt megérkezett a kijelölt pályára, ahol „szabadon” engedte az általa szállított szatelliteket. A sikeres feladatvégzésnek köszönhetően a booster immáron 19 repülésen van túl, ebből pedig kilencszer fókuszált Starlink műholdak telepítésére.

Forrás: SpaceX
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye