A Blue Origin fejleszti a második holdi leszállóegységet

Kapcsolódó

55 éve lépett először ember a Hold felszínére

1969. július 20. minden szempontból történelmi nap az egész...

A nap képe #1535 – Két rakéta egy képen

Előtérben a Kennedy Űrközpont 39A indítóállásán várakozó SA-500F jelű...

A Polaris Dawn misszió tagjai vákuumban is tesztelték űrruhájukat

A Polaris Dawn személyzete első alkalommal tesztelte vákuumkörnyezetben azt...

11 hónap után újra bővült a kínai Kaofen földmegfigyelő műholdhálózat

Az egy darab szatellitet az idei első Hosszú Menetelés-4B...

A NASA május 19-én jelentette be, hogy a Blue Origint (továbbiakban: BO) választja az Artemis-5 misszióhoz szükséges emberes leszállórendszer kifejlesztésére. Az egyezmény értelmében a BO fogja tervezni, fejleszteni, tesztelni és ellenőrizni a Blue Moon névre hallgató leszállóegységét, hogy az megfeleljen az ügynökség által támasztott követelményeknek, ideértve a Lunar Gateway űrállomással való dokkolást is.

A rögzített áras, 3,4 milliárd dollárról szóló szerződés a tervezési és fejlesztési munkán kívül magában foglal egy személyzet nélküli bemutató küldetést a Hold felszínére, mielőtt 2029-ben az Artemis-5 keretén belül űrhajósokkal végrehajtott demonstrációra kerülne sor.

A NASA elmondása alapján az újabb emberes leszállórendszerre irányuló partnerbővítés növeli a versenyt, csökkenti az adófizetők költségeit, támogatja a rendszeres holdi leszállásokat, további beruházásokat eszközöl a holdi gazdaságba, és segíti a ügynökséget a Holdon és a Hold körül kitűzött céljainak elérésében, előkészítve a jövőbeli marsi űrhajós küldetéseket

A Blue Moon leszállóegység. Forrás: Blue Origin

Az Artemis-5 során az SLS (Space Launch System) hordozó négy űrhajóst juttat majd Hold körüli pályára az Orion űrhajó fedélzetén. Miután az Orion dokkol a Gateway-hez, két asztronauta átszáll a Blue Origin emberes leszállórendszerébe, hogy körülbelül egyhetes utat tegyenek meg a Hold déli pólusának régiójába, ahol tudományos és felfedező tevékenységeket fognak végezni.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye