A Blue Origin kihirdette a következő, NS-21 küldetés hat utasát

Kapcsolódó

55 éve lépett először ember a Hold felszínére

1969. július 20. minden szempontból történelmi nap az egész...

A nap képe #1535 – Két rakéta egy képen

Előtérben a Kennedy Űrközpont 39A indítóállásán várakozó SA-500F jelű...

A Polaris Dawn misszió tagjai vákuumban is tesztelték űrruhájukat

A Polaris Dawn személyzete első alkalommal tesztelte vákuumkörnyezetben azt...

11 hónap után újra bővült a kínai Kaofen földmegfigyelő műholdhálózat

Az egy darab szatellitet az idei első Hosszú Menetelés-4B...

Néhány napja a Blue Origin saját weboldalán jelentette be a soron következő NS-21 küldetés hattagú személyzetét, akik a New Shepard szuborbitális rakétával fognak végrehajtani űrugrást. Ezúttal egy hölgy és öt férfi fizetett be az utazásra, egyikük ráadásul már második alkalommal. A küldetés időpontját később ismerteti a Blue Origin.

Katya Echazarreta

Az első mexikói származású hölgyként érheti el a világűr határát. A „Netflix IRL” Youtube-sorozat és az „Electric Kat” CBS TV-show társ-házigazdája, emellett jelenleg mesterdiplomáját végzi a a Johns Hopkins Egyetemen elektronikai- és számítástechnikai mérnökként. Az alapfokú diploma megszerzése után közel négy évet töltött a NASA Jet Propulsion Laboratory részlegénél, ez idő alatt öt küldetésen is dolgozott, többek között a Perseverance és az Europa Clipper missziókon is. Az NS-21 küldetés egyik ülését a Space for Humanity nonprofit szervezet finanszírozza.

Hamish Harding

A magánrepülőgépek kölcsönzésével foglalkozó Action Aviation nevű cég elnöke, emellett pilótaként is tevékenykedik. 2019-ben Terry Virts ezredessel, aki korábban a Nemzetközi Űrállomás egyik parancsnoka is volt, egy Gulfstream repülőgéppel megdöntötték a Föld körberepülési világrekordját, az Északi- és Déli-Sark felett is elhaladva. Számos egyéb repülési rekordot is magáénak tudhat, 2021-ben pedig részt vett a közel 11 km mély Challgenger Deep-hez történő merülésben is Victor Vescovoval.

Victor Correa Hespanha

A brazil Minas Gerais egyik termelési mérnöke. Már gyermekként arról álmodozott, hogy egyszer űrhajós legyen. Második brazilként utazhat a világűrbe, viszont első ún. „kriptonautaként”, azaz olyan személyként, akinek a Crypto Space Agency kriptovalutával fizeti az utazását.

Jaison Robinson

A kereskedelmi ingatlan-befektetésekkel foglalkozó JJM Investments alapítója, illetve felesége mellett a Dream Variations Ventures (DVV) társalapítója. Szenvedélye az ejtóernyőzés és a búvárkodás, de egyszer egy Mig-29 vadászrepülővel hangsebesség feletti repülést is végrehajtott. Egy hetes túrán vett részt a Déli-Sarkon, és Venezuela legmagasabb vízesését is megmászta.

Victor Vescovo

Az Insight Equity nevű magántőke-befektetéssel foglalkozó cég társalapítója. Teljesítette az „Explorer’s Grand Slam”-et, ami a világ hét hegycsúcsának elérését és az Északi- és Déli-Sarkhoz való síléces eljutását foglalja magába. Összesen tizenkétszer merült a Föld legmélyebb pontjához, a Challenger Deep-hez. Ezen kívül többmotoros repülőgép- és helikopterpilóta engedélye is van. Az amerikai haditengerészetnél tartalékos hírszerzőként is dolgozott 20 évig.

Evan Dick

Ő már az NS-19 küldetésen is részt vett, így az ő rövid bemutatását ebben a cikkben olvashatjátok.

Az NS-19 küldetés utasai. Forrás: Blue Origin

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye