A Firefly megvásárolja a Virgin Orbit megmaradt eszközeit

Kapcsolódó

Kína 2024-ben felszíni mintákat hoz a Földre a Hold túlsó oldaláról

Kína jövőre elindítja a Csang'e-6 küldetését, hogy először gyűjtsön...

Felszerelték az egyik napelemszárnyat a Hera űrszondára

Még augusztus végén számoltunk be arról, hogy a Hera...

A nap képe #1242 – Artemis-2 személyzeti modul 

Az Artemis-2 misszió személyzeti modulja várakozik a szervizmodullal történő...

Autonóm navigáció egy marsi sziklamezőn

A Perseverance a NASA más marsjárói számára szükséges idő egyharmada alatt navigált át egy nagyjából fél kilométeres sziklamezőn.

A Szojuz MSz-23 személyzetének visszatérése képekben

Gyülekező esőfelhők között hasította át a légkört tegnap kora...

Az amerikai Firefly Aerospace magánvállalat lecsapott a csődeljárás alatt álló Virgin Orbit fennmaradó, két gyártóüzemében lévő készleteire. A Firefly ennek során megvásárolja a májusi árverésen el nem adott eszközöket, melynek teljes vételára 3,8 millió dollár. Mindez magában foglalja a Virgin Orbit által előállított, LauncherOne hordozórakétákhoz gyártott vagy még gyártás alatt lévő hajtóműveket és egyéb alkatrészeket. Ezenfelül szó van két darab további rakétamotorról is, amelyeket a cég kaliforniai tesztüzemében tárolnak.

A fentebb említett, május 22-i árverésen kelt el egyébként a Virgin Orbit módosított Boeing 747-ese is, a Cosmic Girl, amit a Stratolaunch vásárolt meg. A vállalat egyik Long Beach-i létesítményének bérlését, valamint az ott található egyes gyártási eszközöknek, gépeknek és berendezéseknek a bérleti jogát a Rocket Lab szerezte meg. A Mojave-sivatagban található tesztüzem a Launcher kezébe került, az Inliper Acquisition LLC pedig megvette a második Long Beach-i létesítmény gépeit és berendezéseit.

A hordozórakéták gyártás közben. Forrás: Virgin Orbit
Dark mode powered by Night Eye