A „harmadik X-et” kezdte meg a flottavezér Falcon-9 repülései számát tekintve

Kapcsolódó

Egy ötödik héliumszivárgást is felfedeztek a Starliner űrhajón

A jelenleg a Nemzetközi Űrállomáshoz csatlakozó űrhajó meghajtási rendszeréből...

Újabb sikeres hajtóműteszt a Stoke Space neve mellett

Ismét fontos mérföldkövet ért el a Stoke Space, ugyanis...

A nap képe #1498 – Az ISS csapat

A Nemzetközi Űrállomás 9 tagú csapata, köztük a nemrégiben...

19-re húzott lapot a Virgin Galactic jelenlegi járművük nyugdíjazásával

Mindössze 7 darab üzemszerű repülés után fejezi be pályafutását...

A B1062 jelű rakéta volt az első, mely 20 alkalommal hajtott végre sikeres repülést, és most szintén elsőként növelte 21-re küldetéseinek számát.

A Starlink 6-59 jelű misszió az utolsó előtti volt, mely a hatodik műholdréteg bővítésére irányult, a következő felbocsátással tehát egy újabb szakasz zárul majd le a SpaceX-nél a saját internet-elérést biztosító műhold-konstelláció kiépítésében. 

Az újabb 23 szatellit pályára állítására azt a Falcon-9 B1062-t jelölték ki, mely április 13-án elsőként érte el a komoly mérföldkövet jelentő 20 sikeres küldetést (szintén egy Starlink-küldetés keretében), tehát alig egy hónappal a rekorddöntés után máris újabb bevetésre indulhatott. A startra magyar idő szerint 2:32-kor került sor, a helyszín ezúttal is a Cape Canaveral Űrhaderőbázis SLC-40 indítóállása, a kivezényelt drónhajó pedig az A Shortfall of Gravitas volt.

A rakéta minden gond nélkül teljesítette a rábízott feladatot, az első fokozat a sikeres emelkedéssel és visszatéréssel megkapta a B1062.21 jelzést, a SpaceX pedig már 320 alkalommal hozott vissza egy első fokozatot. A második fokozat a kijelölt alacsony Föld körüli pályára állította a műholdakat, így idén 51. alkalommal ért véget hibátlanul egy küldetés a cég számára. 

A fokozatszétválás után csodás fényjelenséget produkált a második fokozat. A fotót a SpaceX drónhajójának személyzete készítette a nyílt óceánról.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye