A Launcher E-2 rakétamotorja elérte teljes tolóerejét

Kapcsolódó

Két frissen végzett űrhajóst nevezett ki az ESA a Nemzetközi Űrállomás féléves küldetéseire

A francia és belga asztronauta kiválasztását tegnap jelentette be...

Ismét 23 Starlink műhold állt Föld körüli pályára

A SpaceX a héten két házon belüli küldetést tervez...

A nap képe #1477 – Flight 4 előtti tankolási teszt

Teljes tankolási teszt a júniusra tervezett Flight 4 előtt.

USA: Oroszország műholdellenes fegyvert bocsátott az alacsony Föld körüli pályára

Az Egyesült Államok attól tart, hogy a Kozmosz-2576 feltehetően...

A hawthorne-i székhelyű Launcher startup vállalat E-2 névre hallgató hajtóműve elérte névleges tolóerejét. A tesztre a Stennis Űrközpontban került sor, ahol a Launcher rakétamotorja először volt képes sikeresen demonstrálni teljes tolóerejét, a kívánt nyomást, valamint az oxidálószer/üzemanyag keverékének arányát. A teszt adatai: 10 tonna tolóerő, 100 bar égéskamrában keletkező nyomás, 2,62-es hajtóanyag-keverék arány finomított kerozin és cseppfolyósított oxigén (RP1/LOX) esetén.

Az E-2 egy zárt ciklusú, nagy teljesítményű rakétahajtómű, melyet a Launcher cég a Launcher Light kis kapacitású hordozója számára fejleszt. Az E-2 kamrája egyedülálló módon cseppfolyósított oxigénnel hűtött, és 3D-nyomtatott rézötvözetből készül. Utóbbiban a Launcher az első olyan kis hordozórakétákat gyártó cég, amely ilyen technológiával, ilyen anyagot használ hajtóműveihez, ezenfelül mindezt egyetlen darabból állítja elő. Ehhez a folyamathoz az AMCM-el közösen kifejlesztett M4K 3D nyomtatót használják.

Forrás: Launcher

A cég a hajtómű következő tesztjét május elejére tervezi. Céljuk, hogy az égés hatásfokát az előző teszt 90%-áról 98%-ra növeljék, melynek során talán még kék Mach-gyémántok is láthatóak lesznek a hajtóműből kiáramló csóvában, ami nem mindennapi jelenség egy ilyen hajtóanyagú rakétamotor esetében.

Az említett „gyémántok” egy korábbi teszt alkalmával. Forrás: Launcher

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye