A legerősebb konfigurációjú Atlas-V rakétával készül új küldetésére a ULA

Kapcsolódó

Kína 2024-ben felszíni mintákat hoz a Földre a Hold túlsó oldaláról

Kína jövőre elindítja a Csang'e-6 küldetését, hogy először gyűjtsön...

Felszerelték az egyik napelemszárnyat a Hera űrszondára

Még augusztus végén számoltunk be arról, hogy a Hera...

A nap képe #1242 – Artemis-2 személyzeti modul 

Az Artemis-2 misszió személyzeti modulja várakozik a szervizmodullal történő...

Autonóm navigáció egy marsi sziklamezőn

A Perseverance a NASA más marsjárói számára szükséges idő egyharmada alatt navigált át egy nagyjából fél kilométeres sziklamezőn.

A Szojuz MSz-23 személyzetének visszatérése képekben

Gyülekező esőfelhők között hasította át a légkört tegnap kora...

A United Launch Alliance (ULA) készen áll egy Atlas-V 551 konfigurációjú rakéta indítására. A SILENTBARKER/NROL-107 nevet viselő misszió a tervek szerint augusztus 29-én indul Cape Canaveral-ból, a Nemzeti Felderítő Hivatal (NRO) és az Amerikai Egyesült Államok Űrhadereje (USSF) megbízásából.

Az előkészületek július 13-án kezdődtek, amikor a ULA szakemberei megkezdték a legerősebb konfigurációjú Atlas-V rakéta felemelését a Cape Canaveral-ben található Space Launch Complex (SLC)-41 melletti Függőleges Járműösszeszerelő Létesítmény (Vertical Integration Facility – VIF) mobil indítóplatformjára (MLP).

A ULA technikusai függőleges helyzetbe állítják az Atlas-V első fokozatát. – Kép forrása: United Launch Alliance

A cseppfolyósított oxigént és nagy finomítású kerozint használó első fokozat 2 db RD-180 hajtóműve 3,83 MN tolóerőt fognak leadni az Atlas-V repülésének első négy perce alatt. Ennek az oldalára szerelték fel július 14. és július 19. között az öt db GEM-63 típusú szilárd hajtóanyagú gyorsítórakétát (SRB). Ezek az emelkedés első 90 másodperce során az összteljesítmény 2/3-át fogják szolgáltatni, egyenként 1,6 MN tolóerőt biztosítva.

A Centaur felső fokozatot július 24-én emelték be a VIF-be, és csatlakoztatták az első fokozathoz, melynek egyetlen RL10C-1-1 hajtóműve cseppfolyós hidrogén és folyékony oxigén elégetésével 106 kN tolóerőt termel majd.

A Centaur felső fokozat ráhelyezése az Atlas-V első fokozatára. – Kép forrása: United Launch Alliance

A rakétarendszerek tesztelése és a Wet Dress Rehearsal (azaz az indítás előtti főpróba) az elkövetkező napokban fejeződik be. Az 5 méter átmérőjű áramvonalazó kúppal borított hasznos teher is  augusztusban érkezik a VIF-be, hogy az Atlas-V tetejére integrálhassák a végső indítási előkészületekhez.

Az NRO és az ULA közötti partnerség a 2006-ban végrehajtott első küldetéssel kezdődött, és mára már 33 sikeres küldetést számlál. Ez lesz az ULA 34. indítása az NRO számára, és a június 22-én Delta IV Heavy rakétával indított NROL-68 után a második egymást követő missziójuk az ügynökség számára.

A hasznos terhet, a SILENTBARKER-t az NRO tervezte, építette és fogja üzemeltetni az amerikai űrkutatási szervezettel együttműködve, hogy támogassa a nemzetbiztonságot, és hírszerzési adatokat szolgáltasson az amerikai vezető politikai döntéshozók, a hírszerző szervek és a védelmi minisztérium számára.

Dark mode powered by Night Eye