A Lockheed Martin felvásárolja az Aerojet Rocketdyne-t

Kapcsolódó

44 éve indult első magyarként az űrbe Farkas Bertalan

1980. május 26-án kezdődött Farkas Bertalan űrrepülése a Szojuz-36...

Eddig jól muzsikálnak a Psyche űrszonda ionhajtóművei

A NASA a napokban számolt be arról a remek...

A nap képe #1480 – C3PO az IM-2 fedélzetén

Az Intuitive Machines IM-2 küldetésével C3PO is "elindul" a...

Az ESA két céget jelölt ki a kereskedelmi teherszállítási programjához

Az Európai Űrügynökség május 22-én jelentette be, hogy egyenként...

A Rocket Lab hajtotta végre az idei év 100. rakétaindítását

Az Electron ismét a NASA megbízásából indult, és két...

Tegnap jelentette be James Taiclet, a Lockheed Martin elnök-vezérigazgatója, hogy 4,4 milliárd dollárért (ez közel 1300 milliárd Forint) felvásárolja az Aerojet Rocketdyne céget, ezáltal még több befolyásuk lehet az űripari fejlesztések és a hiperszonikus technológiák terén.
Az Aerojet Rocketdyne 2013-ban egy fúziónak köszönhetően jött létre, amikor is a GenCorp’s Aerojet és a Pratt & Whitney Rocketdyne nevű cégek egyesültek. A cég többek között a NASA új nehézrakétájához, az SLS-hez gyártja a továbbfejlesztett RS-25E (melyek D verziója korábban az űrsiklók hajtóműve volt), illetve a ULA számára az RL-10 vákuum-optimalizált hajtóműveket, amik a Delta IV Heavy és az Atlas V rakéták második fokozatát gyorsítják. A ULA-ben egyébként a Lockheed Martinnak 50%-os részesedése van a Boeing mellett…
A tényleges felvásárlásra 2021 második felében kerül majd sor, mert még jóvá kell hagynia az Aerojet Rocktdyne döntéshozó testületének és részvényeseinek is. Ettől a lépéstől azt várja Lockheed, hogy fenntarható és könnyebben átlátható rendszert tud létrehozni partnerei számára.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye