A Nauka modul indításának és megérkezésének menetrendje

Kapcsolódó

Kiválasztotta új űrhajósait a Roszkoszmosz

Köztük van Oroszország második leendő aktív női kozmonautája is. A...

Pakisztáni műhold indult kínai rakétán

Az ázsiai ország legújabb távközlési műholdját egy kínai hordozórakétával...

Úton van a Progressz MSz-27

Az idei év második Progressz teherűrhajója indult el a...

A nap képe #1484 – A Csilin-1 konstelláció felvétele

A Csilin-1 konstelláció április 28-i felvétele a Kujcsouban található...

Kiderült az új orosz tudományos laboratórium, a Nauka felbocsátásának és dokkolásának a részletei. A modul indítására július 15-én, magyar idő szerint 19:16-kor kerül majd sor Bajkonurból egy Proton-M rakétával. A modul felkészítése továbbra is rendben zajlik, a napokban illesztették a Naukára a Proton harmadik fokozatának adapterét, ami biztosítja a mechanikai és elektromos csatlakozást a hordozóval.

A start után két nappal, július 17-én 16:41-kor dokkol le a Progressz MSz-16 a Nemzetközi Űrállomásról, és viszi magával a Pirsz kikötőmodult, aminek a helyét foglalja majd el a Nauka.

Amennyiben mind az indítás és a ledokkolás is sikeres volt, úgy július 23-án 18:28-kor érkezik meg a Nauka az ISS-re és dokkol automatikusan. A modul egészen a megérkezésig önállóan kering a Föld körül és alapos teszteknek vetik alá a rendszereit. A dokkolás utáni hetekben több orosz űrséta is várható, amiken az űrállomás és modul közötti csatlakozókat kötik majd össze.

A Nauka modul felkészítéséről rendszeresen beszámoltunk az „Eközben Oroszországban” hírösszefoglalóinkban, a legutóbbit itt olvashatjátok.

A Nauka modul már az adapterrel

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye