A Rocket Lab a Virgin Orbit eszközeinek megvásárlásával erősíti a Neutron fejlesztését

Kapcsolódó

A Webb szemügyre veszi a Szaturnusz holdjáról előtörő vízgőzt

A James Webb űrtávcső kutatói egy több mint 9600...

Oleg Kononyenko és Nyikolaj Csub egy évig az ISS-en fog tartózkodni

A jövő évben kisebb látogatásra indul az ISS-re egy...

Rövid hír: Búcsút intett az Ax-2 személyzete az ISS-nek

Az Axiom Mission-2 személyzetének Freedom névre hallgató Crew Dragonja...

Úton a váltás: elindult a Sencsou-16 személyzete a Tienkungra

Frissítés 05.30.: A 3 fős személyzet biztonságban megérkezett, és dokkolt...

A nap képe #1120 – Neptunusz és Triton

A külső Naprendszeren keresztül utazó Voyager-2 űrszonda visszatekintett Napunk...

Az új-zélandi-amerikai Rocket Lab friss bejelentésében közölte, hogy kiválasztásra került, mint ajánlattevő, így megkezdődhet az eszközvásárlási megállapodás véglegesítése a csődeljárás alatt álló Virgin Orbit eszközeivel kapcsolatosan. A kontraktus magában foglalja a cég egyik Long Beach-i létesítményének bérlését, ezzel párhuzamosan pedig a Neutron rakéta gyártásának felgyorsítása érdekében a  kritikus fontosságú gyártási infrastruktúrát.

Az ajánlat értéke mintegy 16,1 millió dollárt tesz ki, mely tartalmazza a Virgin Orbit több mint 144 000 négyzetméteres székhelyének és gyártókomplexumának (Conant Facility) használatát, valamint az ott található egyes gyártási eszközöknek, gépeknek és berendezéseknek a bérleti jogát. Az ajánlat azonban nem szól a cég Boeing 747-es „Cosmic Girl” repülőgépének, hordozórakétáinak, illetve az egyéb létesítményeinek, készleteinek és felszereléseinek megvásárlásáról.

Ezen eszközök, és a Rocket Lab meglévő termelési, gyártási és tesztelési képességeinek kombinálása várhatóan elősegíti a Neutron gyártását. Peter Beck, a cég vezérigazgatója ezzel kapcsolatban hozzátette, hogy: „Mivel a Neutron tervezése és fejlesztése már előrehaladott állapotban van, ez a tranzakció tőkeköltség-megtakarítási lehetőséget jelent a gyártási kapacitásunk növelésére, annak érdekében, hogy a Neutron minél hamarabb az indítóállásra kerülhessen, és így szolgálja ügyfeleinket és jövőbeli sikereiket.”

A Neutron látványterve. Forrás: Rocket Lab
Dark mode powered by Night Eye