A Rocket Lab a Virgin Orbit eszközeinek megvásárlásával erősíti a Neutron fejlesztését

Kapcsolódó

Nagy rekord a SpaceX-től: 20. alkalommal indult ugyanaz a Falcon-9 hordozó!

Egy újabb Starlink küldetésen érte el ezt a jelentős...

A nap képe #1437 – F. Story Musgrave űrsétája

A felvételen F. Story Musgrave látható. Az STS-6 keretén...

Az ESA 522 millió eurós szerződéssel segíti az ExoMars küldetést

A kissé hányattatott sorsú ExoMars küldetés újabb lendületet vehet,...

A Rocket Lab egy 14,4 millió dolláros szerződéssel gazdagodott

Nem mindennapi megbízást nyert el a Rocket Lab: a...

A nap képe #1436 – A Szojuz MSz-24 űrhajó belsejében

Loral O’Hara, Oleg Novickij és Marina Vasziljevszkaja a Szojuz...

Az új-zélandi-amerikai Rocket Lab friss bejelentésében közölte, hogy kiválasztásra került, mint ajánlattevő, így megkezdődhet az eszközvásárlási megállapodás véglegesítése a csődeljárás alatt álló Virgin Orbit eszközeivel kapcsolatosan. A kontraktus magában foglalja a cég egyik Long Beach-i létesítményének bérlését, ezzel párhuzamosan pedig a Neutron rakéta gyártásának felgyorsítása érdekében a  kritikus fontosságú gyártási infrastruktúrát.

Az ajánlat értéke mintegy 16,1 millió dollárt tesz ki, mely tartalmazza a Virgin Orbit több mint 144 000 négyzetméteres székhelyének és gyártókomplexumának (Conant Facility) használatát, valamint az ott található egyes gyártási eszközöknek, gépeknek és berendezéseknek a bérleti jogát. Az ajánlat azonban nem szól a cég Boeing 747-es „Cosmic Girl” repülőgépének, hordozórakétáinak, illetve az egyéb létesítményeinek, készleteinek és felszereléseinek megvásárlásáról.

Ezen eszközök, és a Rocket Lab meglévő termelési, gyártási és tesztelési képességeinek kombinálása várhatóan elősegíti a Neutron gyártását. Peter Beck, a cég vezérigazgatója ezzel kapcsolatban hozzátette, hogy: „Mivel a Neutron tervezése és fejlesztése már előrehaladott állapotban van, ez a tranzakció tőkeköltség-megtakarítási lehetőséget jelent a gyártási kapacitásunk növelésére, annak érdekében, hogy a Neutron minél hamarabb az indítóállásra kerülhessen, és így szolgálja ügyfeleinket és jövőbeli sikereiket.”

A Neutron látványterve. Forrás: Rocket Lab
Dark mode powered by Night Eye