A Rocket Lab demonstrációs műholdakat indít az E-Space számára

Kapcsolódó

Két frissen végzett űrhajóst nevezett ki az ESA a Nemzetközi Űrállomás féléves küldetéseire

A francia és belga asztronauta kiválasztását tegnap jelentette be...

Ismét 23 Starlink műhold állt Föld körüli pályára

A SpaceX a héten két házon belüli küldetést tervez...

A nap képe #1477 – Flight 4 előtti tankolási teszt

Teljes tankolási teszt a júniusra tervezett Flight 4 előtt.

USA: Oroszország műholdellenes fegyvert bocsátott az alacsony Föld körüli pályára

Az Egyesült Államok attól tart, hogy a Kozmosz-2576 feltehetően...

Az új-zélandi Rocket Lab három demonstrációs műholdat indít az E-Space számára abból a célból, hogy validálják a szatellitek technológiáját és rendszereit. Az E-Space ezzel új lehetőségeket szeretne teremteni az űralapú platformokhoz való hozzáféréshez.

A műholdakat a tervek szerint az Electron hordozórakéta állítja pályára, ami a Mahia-félszigeten található Launch Complex-1 „A” jelű indítóállásáról fog startolni. Az indításra várhatóan 2022 második negyedévében kerül sor, ahol a műholdhármas egy „rideshare” küldetés része lesz.

A Greg Wyler által alapított E-Space fő profilja, hogy magasabb szintű képességekkel és alacsonyabb költségekkel rendelkező műhold-konstellációk telepítését biztosítsa, hogy a szolgáltatások és alkalmazások új generációját tegye lehetővé. A vállalat a fenntarthatóságot helyezi előtérbe céltudatos tervezéssel, amely minimalizálja és csökkenti a űrszemetet. Az E-Space céljaihoz sorolhatjuk még, hogy a kormányok és a cégek olyan privát műholdakból álló konstellációkat birtokolhassanak, amelyek képességei dinamikusan skálázhatóak, egyben a rugalmasság és az ellenálló képesség magas szintjét is fenntartják. Emellett a cég szeretné a teljes konstelláció kiépítésének idejét is lecsökkenteni, ami így évek helyett hónapokra redukálódna.

Launch Complex-1. Forrás: Rocket Lab

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye