A Sierra Space is szerződést kötött az amerikai hadsereggel

Kapcsolódó

21 hónap után repültek ismét utasok a New Shepard rakétával

Legutóbb 2022 augusztusában hajtott végre a Blue Origin utasokkal...

Földünk az űrből: Új-Zéland

A Kopernikusz-program Sentinel-2 műholdja 2024. május 7-én készítette az...

A nap képe #1473 – PREFIRE misszió

A PREFIRE misszió orrkúpjai, melyek a NASA sarkvidék kutató...

A NASA-val együtt valósulhat meg az európai ExoMars küldetés

A komponenseket, amiket korábban a Roszkoszmosz gyártotta volna, az...

A Sierra Space tegnap bejelentette, hogy együttműködési kutatási és fejlesztési megállapodást (CRADA) írt alá az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának Közlekedési Parancsnokságával (USTRANSCOM). A két szervezet együtt fog dolgozni a Sierra Space Dream Chaser űrsiklójának, Shooting Star tehermoduljának és a pályán lévő infrastruktúrájának felhasználásával olyan megoldások kifejlesztésén, amelyek egyedülálló képességeket biztosítanak majd a Védelmi Minisztérium logisztikai és személyi állományának pontos és költséghatékony módon történő globális szállítására.

A Dream Chaser űrsikló egy számítógépes grafikán. Forrás: Sierra Space.

„A Dream Chaser, a világ első kereskedelmi célú űrrepülőgépe, a Shooting Star teherszállító modul és más projektek révén arra összpontosítunk, hogy egyedülálló, ultranagy sebességű, nehéz hasznos terhek szállítására nyújtsunk megoldásokat a Védelmi Minisztérium számára a logisztikai és személyszállítási igényeikhez. Terveink szerint ezeket a technológiákat kihasználva három órán belül a világ bármely pontjára eljuthatunk.” – mondta Tom Vice, a Sierra Space vezérigazgatója.

A Shooting Star nevű tehermodul a Dream Chaserhez csatlakoztatva. Forrás: Sierra Space.

A két fél együttműködve fogja feltárni az űrbeli szállítást, a hadianyag és a személyzet pontról pontra történő globális szállításának új módját, amely a védelmi minisztérium globális ellátási láncainak hagyományos (légi, szárazföldi és felszíni) szállítási módjainak alternatívájaként illetve kiegészítéseként szolgál majd. A megállapodás emellett terveket vázol fel a Sierra Space jelenlegi űrbeli szállítási képességeinek, illetve a megfigyelt és előre jelzett kockázatoknak, előnyöknek és a szükséges további kutatás-fejlesztési igényeknek meghatározására.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye