A Sierra Space készen áll, hogy Floridába szállítsa a Dream Chaser „mini űrsiklót”

Kapcsolódó

Kiválasztotta új űrhajósait a Roszkoszmosz

Köztük van Oroszország második leendő aktív női kozmonautája is. A...

Pakisztáni műhold indult kínai rakétán

Az ázsiai ország legújabb távközlési műholdját egy kínai hordozórakétával...

Úton van a Progressz MSz-27

Az idei év második Progressz teherűrhajója indult el a...

A nap képe #1484 – A Csilin-1 konstelláció felvétele

A Csilin-1 konstelláció április 28-i felvétele a Kujcsouban található...

Az új „mini űrsikló” fejlesztéséről, és gyártásáról is ismert Sierra Space egy május 9-i bejegyzésében közölte, hogy befejezték a Tenacity névre keresztelt Dream Chaser környezeti hatásokkal kapcsolatos tesztjeit, így készen állnak, hogy a járművet az indítás helyszínére, Floridába szállítsák. A bejelentésben kitértek a Shooting Star tehermodulra is, amelyen szintén elvégeztek egy sor tesztet (vibrációs, vákuum). Ezen próbatételek végeztével, mint azt említettük, mindkettő átköltözhet a Kennedy Űrközpontba, ahol további akusztikai és elektromágneses tesztek következnek, valamint befejezik a hővédelmi rendszer elemeinek felszerelését is.

Ugyan korábban idén tavaszra datálták a startot, bizonyos források szerint ez őszre módosult, hivatkozva a még hátralévő indítás előtti munkálatokra, és a Nemzetközi Űrállomás menetrendjére. Maga az indítás az első lesz a szerződésben foglalt hét teherszállító küldetés közül, amelyeket a NASA az ISS-re tervez. Mindezt természetesen nem egyedül a Tenacity végezné, hanem karöltve az építés alatt lévő, Reverence nevű Dream Chaser űrhajóval.

A NASA tesztkamrájában. Forrás: Joshua Teplitz/ Sierra Space
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye