A SpaceX és a ULA mellett immár a Blue Origin is fontos nemzetbiztonsági megbízást nyert el a Pentagontól

Kapcsolódó

55 éve lépett először ember a Hold felszínére

1969. július 20. minden szempontból történelmi nap az egész...

A nap képe #1535 – Két rakéta egy képen

Előtérben a Kennedy Űrközpont 39A indítóállásán várakozó SA-500F jelű...

A Polaris Dawn misszió tagjai vákuumban is tesztelték űrruhájukat

A Polaris Dawn személyzete első alkalommal tesztelte vákuumkörnyezetben azt...

11 hónap után újra bővült a kínai Kaofen földmegfigyelő műholdhálózat

Az egy darab szatellitet az idei első Hosszú Menetelés-4B...

Az Amerikai Űrhaderő 5,6 milliárd dollár összértékben köt szerződést a három céggel.

Június 13-án jelentette be a Pentagon, hogy az Amerikai Űrhaderő a Blue Origint, a SpaceX-et és a United Launch Alliance-t (ULA) bízta a National Security Space Launch (NSSL) elnevezésű, nemzetbiztonsági küldetéseket magába foglaló program harmadik fázisának indításaival. Az öt éves időtartamra szóló ” NSSF Phase 3″ 5,6 milliárd dollár összértékben szerződik a három nagy amerikai rakétagyártó vállalattal, de a mostani döntés fő győztese a Blue Origin, mely először kap jelentős összegű megbízást, miközben a New Glenn nehézrakétájuk még be sem mutatkozott. 

A három cég a 3. fázis 1. szakaszában 30 indításért versenghet, amiknek tényleges eloszlásáról az Űrhaderő dönt, a legtöbb esetben két évvel a tervezett felbocsátási dátum előtt. Miközben a testület azt hangoztatta, hogy a lehető legtöbb gyártóval szeretnének szerződést kötni, más, kisebb cégek pályázata egyelőre nem felelt meg a követelményeknek. A jövő év első negyedévében azonban újabb lehetőség kínálkozik számukra is, hogy részesedhessenek ezekből a jelentős összegű megbízásokból. 

Az 1. szakasz (Lane 1) alacsony Föld körüli pályára történő felbocsátásokat, míg a 2. szakasz kilenc különböző, nagyobb energiaigényű keringési pályára való indításokat foglal magába, melyek közé a legfontosabb nemzetbiztonsági küldetések tartoznak. 

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye