A SpaceX harmadjára vetette be ugyanazt a Falcon-9 hordozót két hónap alatt

Kapcsolódó

A nap képe #1387 – Neptune – Excelsior

A Space Perspective tesztkapszulája, melyet Neptune - Excelsior névre...

Sajtóközlemény: A 4iG csoport önálló vállalatba szervezi űr- és technológiai portfólióját

A bejegyzés alatt álló 4iG Space and Technology Zrt. az alapítást követően 45 százalékos tulajdont szerez a REMRED Technológiai és Fejlesztő Zrt.-ben A...

Hírösszefoglaló az elmúlt napok történéseiből

Meglepően sok esemény történt vagy érkezett hír tervekről a...

A nap képe #1386 – Enterprise & Discovery

Az Enterprise és a Discovery űrsikló szemtől szemben. A...

A B1077 jelű rakétának elég sűrű a menetrendje.

Ez a hét sem telik el úgy a SpaceX-nél, hogy ne hajtottak volna végre egy Starlink-indítást is: tegnap 22:01-kor újabb 56 műhold indult el azzal a Falcon-9 B1077-tel, aminek csak idén ez már a harmadik, összességében pedig a negyedik felbocsátása volt. Ahogy a legutóbbi két küldetés, úgy ez is a Cape Canaveral Űrhaderőbázis SLC-40 indítóállásáról kezdődött meg, sőt a soron következő további két Falcon-9 start is ebből a komplexumból fog megtörténni, ugyanis a SpaceX másik floridai indítóállását, az LC-39A-t az április második felében, a ViaSat-3 Americas & Arcturus keretében induló Falcon Heavy kiszolgálásához készítik fel.
Ezúttal sem jelentett problémát a rakéta fokozatainak a rájuk bízott feladat végrehajtása, az első fokozat negyedjére is tökéletes emelkedést és visszatérést hajtott végre a Just Read The Instructions drónhajóra, míg a második fokozat a kijelölt pályára állította a Starlink műholdakat, hogy azok a következő napokban már önerőből emelkedjenek tovább. Így miközben a második generációs szatellitek esetében egyelőre nem megy minden simán, korábbi verziójú társaikat töretlenül állítja pályára és helyezi üzembe a SpaceX. A cég számára még mindig nem az utolsó indítás volt a tegnapi, ugyanis még a mai nap folyamán sor kerülhet a Transport & Tracking Layer (Tranche 0, Flight 1) elnevezésű küldetés indulására.
Az indításra a Super Heavy Booster 7 indítóállásra való felemelésével párhuzamosan közvetítettük, az adást ezen a linken tudjátok visszanézni!

Forrás: Trevor Mahlmann
Forrás: Stephen Marr
Dark mode powered by Night Eye