A SpaceX új felderítő műhold-konstelláció első tagját állította pályára az NRO számára

Kapcsolódó

Egy ötödik héliumszivárgást is felfedeztek a Starliner űrhajón

A jelenleg a Nemzetközi Űrállomáshoz csatlakozó űrhajó meghajtási rendszeréből...

Újabb sikeres hajtóműteszt a Stoke Space neve mellett

Ismét fontos mérföldkövet ért el a Stoke Space, ugyanis...

A nap képe #1498 – Az ISS csapat

A Nemzetközi Űrállomás 9 tagú csapata, köztük a nemrégiben...

19-re húzott lapot a Virgin Galactic jelenlegi járművük nyugdíjazásával

Mindössze 7 darab üzemszerű repülés után fejezi be pályafutását...

A hattagú hálózatot a Northrop Grumman-nel együtt valósítják meg 1,8 milliárd dolláros szerződés keretében.

Hosszú idő után teljesített ismét küldetést a SpaceX a National Reconnaissance Office (Nemzeti Felderítő Iroda) megbízásából. Az NROL-146 jelzésű misszió egy új szakaszt jelent az ügynökség tevékenységében, ugyanis egy újgenerációs képalkotó-felderítő műholdhálózat első tagja indult el ma délelőtt. 

A B1076 jelű Falcon-9 magyar idő szerint pontban 10 órakor kezdte meg útját a kaliforniai Vandenberg Űrhaderőbázisról, ez a fokozat tizenhatodik alkalommal indult el. Mivel a küldetés titkosított, a hasznos teherről nem állnak rendelkezésre részletek, mindössze annyi ismert, hogy egy hattagú konstelláció első tagjaként állt sikeresen Föld körüli pályára. Az első fokozat hibátlan teljesítményt nyújtva tért vissza az Of Course I Still Love You drónhajóra, a SpaceX pedig 52. küldetését teljesítette 2024-ben.

Az NRO főigazgató-helyettese, Troy Meink a Képviselőház Fegyveres Erők Bizottságának meghallgatásán elmondta, hogy az NRO új felépítésű, modernizált, és erősebb képalkotó képességgel rendelkező felderítő műholdakat fejleszt és gyárt a Northrop Grumman közreműködésével, a hat szatellitet 1,8 milliárd dolláros keretszerződés keretében építik és állítják pályára. 

Fotó: SpaceX
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye