A Starlink-hálózat tizedik rétege után gyorsan bővült a kilencedik is

Kapcsolódó

55 éve lépett először ember a Hold felszínére

1969. július 20. minden szempontból történelmi nap az egész...

A nap képe #1535 – Két rakéta egy képen

Előtérben a Kennedy Űrközpont 39A indítóállásán várakozó SA-500F jelű...

A Polaris Dawn misszió tagjai vákuumban is tesztelték űrruhájukat

A Polaris Dawn személyzete első alkalommal tesztelte vákuumkörnyezetben azt...

11 hónap után újra bővült a kínai Kaofen földmegfigyelő műholdhálózat

Az egy darab szatellitet az idei első Hosszú Menetelés-4B...

Mondhatni hamar sor került az újabb Starlink küldetésre, ugyanis a hálózat tizedik rétegének bővítése után – mely tegnap este zajlott le -, máris elindultak a kilencedig réteg egységei is. A startra magyar idő szerint 05:47-kor került sor, aminek „otthonául” a kaliforniai SLC-4E szolgált, a kijelölt Falcon-9-es pedig a B1075 volt. A főleg házon belüli missziókat teljesítő booster tizenegyedik útjára indult, de ez természetesen nem jelentett rizikófaktort, és minden az előírtaknak megfelelően teljesült. Az első fokozat sikeres landolást hajtott végre az Of Course I Still Love You drónhajó fedélzetére, a második fokozat által szállított 20 darab műhold pedig elérte a kívánt pályát.

Ha minden a tervek szerint alakul a következő, SpaceX által lebonyolított megbízatás a GOES-U lesz, ami végre ismét egy Falcon Heavy indítást foglal magába. A küldetést mi is élőben közvetítjük!

Ha pedig kíváncsiak vagytok, a SpaceX F9-ből álló flottája hogyan teljesít, azaz lebontva hány repülésen vannak túl, ajánljuk figyelmetekbe  erre vonatkozó adatbázisunkat, melyet ide kattintva érhettek el.

Fotók: SpaceX

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye