A Starlink visszakapta az engedélyt a franciaországi működésre

Kapcsolódó

Diákok segítségével épült műholdakkal indul az Alpha rakéta

Jelen tervek szerint június utolsó napjaiban kerül sor az...

Visszatértek a Hold túloldalán gyűjtött kínai minták a Földre

A Csang'e-6 küldetés során először gyűjtöttek és hoztak...

A nap képe #1510 – Vörös lidérc az űrből

Matthew Dominick remek fotókat készít a Nemzetközi Űrállomás fedélzetéről,...

A Starlink-hálózat tizedik rétege után gyorsan bővült a kilencedik is

Mondhatni hamar sor került az újabb Starlink küldetésre, ugyanis...

A nap képe #1509 – Légzsilip teszt

A Langley Kutatóközpont tudósai egy légzsilip modelljén tesztelik, hogy...

A SpaceX Starlink szélessávú hálózata június 2-án visszakapta a működési engedélyt Franciaországban, melyet egy 1 hónapig tartó nyilvános konzultáció előzött meg. Erre azért volt szükség, mert a francia Államtanács (Conseil d’État) visszavonta a Starlink spektrumengedélyét az országban.

Az ARCEP, mely a távközlés, a postai szolgáltatások és a nyomtatott sajtó terjesztésének szabályozásáért felel Franciaországban, 2021 februárjában engedélyezte a Starlink hálózatát, azonban az említett Államtanács április 5-én visszavonta ezt az engedélyt, miszerint az ügynökségnek először nyilvános konzultációt kellett volna indítania. Erre az ítéletre azután került sor, miután két francia környezetvédelmi aktivista szervezet fellebbezést nyújtott be, melyben többek között olyan dolgokra hivatkoztak, mint a konstelláció éjszakai égboltra gyakorolt hatásai, valamint az űrszemét kérdése.

Miután a kért konzultáció teljesült, az rávilágított a szolgáltatások iránti keresletre, főleg azokon a földi hálózatok által kiszolgált területeken, ahol nem megfelelő a hozzáférés. Ennek okán az ARCEP közölte, hogy a Starlink hálózat ismét megkapja a spektrumengedélyt Franciaországban, melyet 10 évre ítéltek meg.

Forrás: Starlink

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye