A Starlink visszakapta az engedélyt a franciaországi működésre

Kapcsolódó

A Falcon-9 B1067 tizedik startjával újabb Starlink műholdakat állított pályára

Ez a hét sem maradt Starlink-indítás nélkül, hiszen a...

Műszaki problémák adódtak az elsőként felbocsátott Starlink v2 műholdaknál

Elon Musk is elismerte, hogy gondok akadtak az újgenerációs...

8 napon belül a második sikeres küldetést hajtotta végre a Rocket Lab

Ezzel korábbi 15 napos házon belüli rekordjukat adták át...

A nap képe #1054 – Crew-5 éjszakai hazatérés

A SpaceX Endurance névre hallgató Crew Dragon űrhajója ereszkedés...

A Virgin Orbit egy kis csapattal visszatér a munkába

A kényszerpihenő megszakítása persze továbbra sem jelenti azt, hogy...

A SpaceX Starlink szélessávú hálózata június 2-án visszakapta a működési engedélyt Franciaországban, melyet egy 1 hónapig tartó nyilvános konzultáció előzött meg. Erre azért volt szükség, mert a francia Államtanács (Conseil d’État) visszavonta a Starlink spektrumengedélyét az országban.

Az ARCEP, mely a távközlés, a postai szolgáltatások és a nyomtatott sajtó terjesztésének szabályozásáért felel Franciaországban, 2021 februárjában engedélyezte a Starlink hálózatát, azonban az említett Államtanács április 5-én visszavonta ezt az engedélyt, miszerint az ügynökségnek először nyilvános konzultációt kellett volna indítania. Erre az ítéletre azután került sor, miután két francia környezetvédelmi aktivista szervezet fellebbezést nyújtott be, melyben többek között olyan dolgokra hivatkoztak, mint a konstelláció éjszakai égboltra gyakorolt hatásai, valamint az űrszemét kérdése.

Miután a kért konzultáció teljesült, az rávilágított a szolgáltatások iránti keresletre, főleg azokon a földi hálózatok által kiszolgált területeken, ahol nem megfelelő a hozzáférés. Ennek okán az ARCEP közölte, hogy a Starlink hálózat ismét megkapja a spektrumengedélyt Franciaországban, melyet 10 évre ítéltek meg.

Forrás: Starlink

Dark mode powered by Night Eye