A Stratolaunch megvásárolja a Virgin Orbit módosított Boeing 747-esét

Kapcsolódó

CNSA | Sencsou-16 küldetésprofil

A Sencsou-program tizenegyedik személyzettel ellátott küldetésére kerülhet sor a...

GSLV Mk II | NVS-01 (IRNSS-1J) küldetésprofil

A legutóbbi, 2021 augusztusi sikertelen indítása után újra a...

A nap képe #1118 – Ali Al-Karni az ISS-en

Ali Al-Karni, az Ax-2 misszió 31 éves űrhajósa a...

Befejeződött a HAKUTO-R misszió kiértékelése

Az ispace május 26-án, azaz tegnap bejelentette, hogy megtörtént...

Elérte végső formáját a JUICE űrszonda

Hat hete, hogy elindult a JUICE űrszonda, mely idő...

A Stratolaunch május 25-én jelentette be, hogy megkapta a csődbíróság jóváhagyását a Virgin Orbit módosított Boeing 747-esének („Cosmic Girl”), valamint a hozzá tartozó alkatrészek és berendezések megvásárlására. A felvásárlás várhatóan 2023. július 31-ig le is zárul.

A cég azt tervezi, hogy a birtokba vett 747-est a Talon-A újrafelhasználható hiperszonikus járműveinek indítási platformjaként fogják felhasználni. „Mivel a Roc marad a fő repülőgépünk, egy további 747-es kibővíti a platformunk képességeit és rugalmasságát. Képesek leszünk növelni mind a repülési tesztkapacitásunkat, mind a hatótávunkat, hogy még erősebb partnerekké váljunk globális ügyfeleink számára.” – tette hozzá Dr. Zachary Krevor, a Stratolaunch elnök-vezérigazgatója.

A Stratolaunch a bejelentés mellett május 13-án végrehajtotta első sikeres Talon-A szeparációs tesztjét is, melynek során a jármű hiba nélkül abszolválta a leválást, valamint megerősítésre került a járművek és a földi kommunikációs eszközök közötti megfelelő adatkapcsolat is. A Talon-A első hiperszonikus repülése valamikor 2023 nyarán várható.

Dark mode powered by Night Eye