A Stratolaunch megvásárolja a Virgin Orbit módosított Boeing 747-esét

Kapcsolódó

A nap képe #1387 – Neptune – Excelsior

A Space Perspective tesztkapszulája, melyet Neptune - Excelsior névre...

Sajtóközlemény: A 4iG csoport önálló vállalatba szervezi űr- és technológiai portfólióját

A bejegyzés alatt álló 4iG Space and Technology Zrt. az alapítást követően 45 százalékos tulajdont szerez a REMRED Technológiai és Fejlesztő Zrt.-ben A...

Hírösszefoglaló az elmúlt napok történéseiből

Meglepően sok esemény történt vagy érkezett hír tervekről a...

A nap képe #1386 – Enterprise & Discovery

Az Enterprise és a Discovery űrsikló szemtől szemben. A...

A Stratolaunch május 25-én jelentette be, hogy megkapta a csődbíróság jóváhagyását a Virgin Orbit módosított Boeing 747-esének („Cosmic Girl”), valamint a hozzá tartozó alkatrészek és berendezések megvásárlására. A felvásárlás várhatóan 2023. július 31-ig le is zárul.

A cég azt tervezi, hogy a birtokba vett 747-est a Talon-A újrafelhasználható hiperszonikus járműveinek indítási platformjaként fogják felhasználni. „Mivel a Roc marad a fő repülőgépünk, egy további 747-es kibővíti a platformunk képességeit és rugalmasságát. Képesek leszünk növelni mind a repülési tesztkapacitásunkat, mind a hatótávunkat, hogy még erősebb partnerekké váljunk globális ügyfeleink számára.” – tette hozzá Dr. Zachary Krevor, a Stratolaunch elnök-vezérigazgatója.

A Stratolaunch a bejelentés mellett május 13-án végrehajtotta első sikeres Talon-A szeparációs tesztjét is, melynek során a jármű hiba nélkül abszolválta a leválást, valamint megerősítésre került a járművek és a földi kommunikációs eszközök közötti megfelelő adatkapcsolat is. A Talon-A első hiperszonikus repülése valamikor 2023 nyarán várható.

Dark mode powered by Night Eye