A Synspective további tíz Electron indításra kötött szerződést

Kapcsolódó

55 éve lépett először ember a Hold felszínére

1969. július 20. minden szempontból történelmi nap az egész...

A nap képe #1535 – Két rakéta egy képen

Előtérben a Kennedy Űrközpont 39A indítóállásán várakozó SA-500F jelű...

A Polaris Dawn misszió tagjai vákuumban is tesztelték űrruhájukat

A Polaris Dawn személyzete első alkalommal tesztelte vákuumkörnyezetben azt...

11 hónap után újra bővült a kínai Kaofen földmegfigyelő műholdhálózat

Az egy darab szatellitet az idei első Hosszú Menetelés-4B...

A Peter Beck által állapított Rocket Lab (továbbiakban: RL) és a Synspective Inc. június 17-én jelentették be, hogy újabb szerződést kötöttek. A megállapodás 10 darab Electron hordozórakéta indítására vonatkozik, melynek eredményeként tovább bővül a japán képalkotással foglalkozó vállalat szintetikus apertúrájú radarral rendelkező műhold-konstellációja. Mindez várhatóan 2025 és 2027 között valósulhat meg, ám a hozzávetőleges dátumon kívül egyebet nem közöltek a vállalatok, így a pénzügyi feltételekre sem derült fény.

Az RL és a Synspective nem idegenek egymás számára, ugyanis a múltban több, egészen pontosan négy közös misszióra is volt már precedens. 2020 decemberében a StriX-α (The Owl’s Night Begins), 2022 februárjában a StriX-β (The Owl’s Night Continues), 2022 szeptemberében a StriX-2 (The Owl Spreads It’s Wings), 2024 márciusában pedig a StriX-3 műholdat (Owl Night Long) állította pályára az Electron. A bagoly, mint láthatjuk visszatérő eleme a küldetéseknek, ennek oka, hogy a StriX szatelliteket az uráli bagoly tudományos nevéről, a „Strix uralensis”-ről nevezték el.

Arai Motojuki és Peter Beck aláírás közben. Forrás: Peter Beck
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye