A Tienkung Űrállomás védelmében hajtottak végre űrsétát

Kapcsolódó

Egy ötödik héliumszivárgást is felfedeztek a Starliner űrhajón

A jelenleg a Nemzetközi Űrállomáshoz csatlakozó űrhajó meghajtási rendszeréből...

Újabb sikeres hajtóműteszt a Stoke Space neve mellett

Ismét fontos mérföldkövet ért el a Stoke Space, ugyanis...

A nap képe #1498 – Az ISS csapat

A Nemzetközi Űrállomás 9 tagú csapata, köztük a nemrégiben...

19-re húzott lapot a Virgin Galactic jelenlegi járművük nyugdíjazásával

Mindössze 7 darab üzemszerű repülés után fejezi be pályafutását...

Rekordhosszú, 8 és fél órás űrsétát hajtott végre a Sencsou-18 két tajkonautája.

Amit a Sencsou-17 elkezdett, azt folytatja a Sencsou-18; legalábbis a Tienkung űrszemét elleni védelmében végrehajtott űrséták tekintetében. Korábban írtunk arról, hogy a Kínai Űrállomás elszenvedett egy űrszemét becsapódást, aminek következtében kisebb áramkimaradás sújtotta az állomást. A Sencsou-17 már helyrehozta a károkat, így most a Sencsou-18 feladata inkább a védelemre összpontosult. Az űrállomás robotkarjára nagy felbontású kamerákat helyeztek el, hogy le tudják ellenőrizni az űrállomás külső felületét, valamint néhány törmelékpajzsot is felszereltek, ami tulajdonképpen olyan mint egy „golyóálló mellény”. Utolsó feladatként pedig a robotkar segítségével leellenőrizték az állomás néhány részét is. Az űrsétát Je Kuangfu parancsnok és Li Kuangszu hajtotta végre, amely rekordhosszú ideig, több mint 8 és fél óráig tartott (tajkonauták még nem töltöttek ilyen hosszú időt az űrállomáson kívül). Ez volt a 15. űrséta a Tienkung Űrállomáson, valamint az első a Sencsou-18 expedíciója alatt.

Pár nappal ezelőtt a tajkonauták szemügyre vették a törmelékpajzsot, amely immár az űrállomást védi a becsapódó űrszeméttől. Forrás: CNSA
Forrás: CNSA
Forrás: CNSA
Forrás: CNSA
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye