A Virgin Galactic első kereskedelmi repülésére készül

Kapcsolódó

A nap képe #1475 – Perseverance és a Jezero-kráter

A Perseverance marsjáró, és a poros Jezero-kráter.

Négy darab Peking-3C földmegfigyelő műholdat állított pályára Kína

Az indítást a 90. repülését teljesítő Hosszú Menetelés-2D rakétatípussal...

A nap képe #1474 – A 21. út

A 21. küldetését teljesítő B1062 jelű Falcon-9-es. A fotót...

21 hónap után repültek ismét utasok a New Shepard rakétával

Legutóbb 2022 augusztusában hajtott végre a Blue Origin utasokkal...

Földünk az űrből: Új-Zéland

A Kopernikusz-program Sentinel-2 műholdja 2024. május 7-én készítette az...

A Virgin vállalatcsoportba tartozó Virgin Galactic kitűzte első kereskedelmi űrrepülését, mely a tervek június 29-én valósulhat meg. A SpaceShipTwo (VSS Unity) szuborbitális jármű fedélzetén 3 olasz nemzetiségű érdeklődő foglal majd helyet, akik különféle kísérleteket is elvégeznek útjuk során.

A Galactic-01 (olaszul: Virtute-1) névre keresztelt küldetést június 26-án jelentette be a cég, ami az Új-Mexikóban található Spaceport America futópályájáról veszi kezdetét. Mint említettük, 3 olasz úriember váltott jegyet az űrrepülésre, név szerint: Walter Villadei, az Olasz Légierő ezredese, Angelo Landolfi, az Olasz Légierő alezredese és orvosa, valamint Pantaleone Carlucci, az olasz Nemzeti Kutatási Tanács egyik kutatója. Ők hárman 13 kísérletet végeznek majd a repülés előtt, alatt és után, mérik a kozmikus sugárzást, vizsgálják a súlytalanság hatásait a folyadékokra és az égésre, valamint orvosi adatokat is gyűjtenek.

A fedélzeten ott lesz még Colin Bennett, a Virgin Galactic űrhajós oktatója, mint értékelést végző szakember, valamint a küldetés parancsnokaként Mike Masucci. A pilóta Nicola Pecile, az Olasz Légierő egykori pilótája lesz, aki jelenleg a Virginnek dolgozik.

Forrás: Virgin Galactic
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye