A Virgin Galactic létszámleépítésbe kezdett

Kapcsolódó

A négyes szám jegyében zajlanak ezen a héten a kínai indítások

Ezúttal egy Kuajcsou-11 állított pályára négy műholdat, csakúgy, mint...

A nap képe #1475 – Perseverance és a Jezero-kráter

A Perseverance marsjáró, és a poros Jezero-kráter.

Négy darab Peking-3C földmegfigyelő műholdat állított pályára Kína

Az indítást a 90. repülését teljesítő Hosszú Menetelés-2D rakétatípussal...

A nap képe #1474 – A 21. út

A 21. küldetését teljesítő B1062 jelű Falcon-9-es. A fotót...

21 hónap után repültek ismét utasok a New Shepard rakétával

Legutóbb 2022 augusztusában hajtott végre a Blue Origin utasokkal...

A Virgin Galactic november 7-i közleményében jelentette be, hogy elbocsátja az alkalmazottainak egy részét, mely megközelítőleg 185 dolgozót érint, azaz a munkaerő ~18%-át. A létszámleépítés fő indokául a kiadáscsökkentést, ezzel párhuzamosan pedig a következő generációs szuborbitális űrrepülőgépük fejlesztését jelölték meg.

A Delta-osztályú járművek, melyekhez a Virgin Galactic nagy reményeket fűz, a tervek szerint gyakrabban és alacsonyabb költséggel repülnek majd, mint a jelenleg is használt SpaceShipTwo szuborbitális repülő, azaz a VSS Unity. A vállalat ugyan nem hozta nyilvánosságra a fejlesztés becsült költségeit, de azt mondta, hogy várhatóan 2026-ban állhatnak szolgálatba a fentebb említett járművek.

A Virgin Galactic korábban is tett már lépéseket a költségek csökkentése érdekében. Májusban például bejelentették, hogy körülbelül egy évvel elhalasztják a Delta-osztályú repülőgépek levegőbe juttatásáért felelős új hordozók munkálatait, és a WhiteKnightTwo (VMS Eve) nevű gépet fogják használni ezen feladatra. Ezen felül azt a tervet is elvetették, hogy egy másik, VSS Imagine elnevezésű járművet szolgálatba állítsanak.

Forrás: Virgin Galactic
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye