A Virgin Orbit egy kis csapattal visszatér a munkába

Kapcsolódó

A Webb szemügyre veszi a Szaturnusz holdjáról előtörő vízgőzt

A James Webb űrtávcső kutatói egy több mint 9600...

Oleg Kononyenko és Nyikolaj Csub egy évig az ISS-en fog tartózkodni

A jövő évben kisebb látogatásra indul az ISS-re egy...

Rövid hír: Búcsút intett az Ax-2 személyzete az ISS-nek

Az Axiom Mission-2 személyzetének Freedom névre hallgató Crew Dragonja...

Úton a váltás: elindult a Sencsou-16 személyzete a Tienkungra

Frissítés 05.30.: A 3 fős személyzet biztonságban megérkezett, és dokkolt...

A nap képe #1120 – Neptunusz és Triton

A külső Naprendszeren keresztül utazó Voyager-2 űrszonda visszatekintett Napunk...

A kényszerpihenő megszakítása persze továbbra sem jelenti azt, hogy a Sir Richard Branson alapította vállalat, a Virgin Orbit (továbbiakban VO) kint van a sűrűjéből. Ahogyan azt korábbi cikkünkben olvashattátok, forráshiány miatt szinte az összes dolgozót fizetés nélküli szabadságra küldtek, és az üzemeltetést is leállították egy teljes hétre.

A CNBC által közzétett információk viszont arról árulkodnak, hogy a vállalat egy pár emberből csapata visszatér a munkához, annak érdekében, hogy előkészítsék a soron következő indítást. A nyilvánosságra hozott e-mail szerint Dan Hart, a VO vezérigazgatója mindezt a „működés fokozatos újraindításaként” jellemezte, míg a kb. 750 főt számláló vállalat további részének legalább hétfőig meghosszabbítják a kényszerszabadságát.

A VO szóvivője a CNBC-nek adott nyilatkozatában továbbá megerősítette, hogy a vállalat csütörtökön, azaz ma visszaveszi alkalmazottainak egy részét, de nem volt hajlandó pontosítani, hogy hányan főről van szó. Hart e-mailje szerint a visszatérők elsősorban a következő küldetés kritikus területeire fognak összpontosítani, ideértve a rakéta hajtóműveinek tesztelését és az ezzel kapcsolatos munkálatokat.

Forrás: Virgin Orbit
Dark mode powered by Night Eye