A Virgin Orbit egy kis csapattal visszatér a munkába

Kapcsolódó

Titokzatos kínai műholddal indult az idei első Hosszú Menetelés-5 rakéta

Ma délután magyar idő szerint 12:30-kor Kína is újabb...

A B1061-es Falcon-9 következő repülése már a huszadik lesz

A cím természetesen optimistán tekint a jövőre, mely akár...

A Nova-C leszállt! Ismét egy amerikai űreszköz a Holdon, 1972 óta először

Múlt éjjel sikeresen landolt a Holdon az Intuitive Machines...

A nap képe #1387 – Neptune – Excelsior

A Space Perspective tesztkapszulája, melyet Neptune - Excelsior névre...

Sajtóközlemény: A 4iG csoport önálló vállalatba szervezi űr- és technológiai portfólióját

A bejegyzés alatt álló 4iG Space and Technology Zrt. az alapítást követően 45 százalékos tulajdont szerez a REMRED Technológiai és Fejlesztő Zrt.-ben A...

A kényszerpihenő megszakítása persze továbbra sem jelenti azt, hogy a Sir Richard Branson alapította vállalat, a Virgin Orbit (továbbiakban VO) kint van a sűrűjéből. Ahogyan azt korábbi cikkünkben olvashattátok, forráshiány miatt szinte az összes dolgozót fizetés nélküli szabadságra küldtek, és az üzemeltetést is leállították egy teljes hétre.

A CNBC által közzétett információk viszont arról árulkodnak, hogy a vállalat egy pár emberből csapata visszatér a munkához, annak érdekében, hogy előkészítsék a soron következő indítást. A nyilvánosságra hozott e-mail szerint Dan Hart, a VO vezérigazgatója mindezt a „működés fokozatos újraindításaként” jellemezte, míg a kb. 750 főt számláló vállalat további részének legalább hétfőig meghosszabbítják a kényszerszabadságát.

A VO szóvivője a CNBC-nek adott nyilatkozatában továbbá megerősítette, hogy a vállalat csütörtökön, azaz ma visszaveszi alkalmazottainak egy részét, de nem volt hajlandó pontosítani, hogy hányan főről van szó. Hart e-mailje szerint a visszatérők elsősorban a következő küldetés kritikus területeire fognak összpontosítani, ideértve a rakéta hajtóműveinek tesztelését és az ezzel kapcsolatos munkálatokat.

Forrás: Virgin Orbit
Dark mode powered by Night Eye