A Zvezda modul szivárgása

Kapcsolódó

Nagyjából 5 tonnás műholddal indult útjára a Falcon-9-es

A házon belüli Starlink missziókat picit megfűszerezve ezúttal a...

A nap képe #1506 – Mawrth Vallis régió

A Mars Mawrth Vallis régiójáról készült felvétel, melyet a...

Ötvenedik küldetését teljesítette ma a Rocket Lab

Az Electron hordozó egy 25 tagú műhold-konstelláció első 5...

A nap képe #1505 – Dragon a Starliner ablakából

A Crew-8 küldetés Dragon űrhajója, melyet Matthew Dominick fotózott...

Egy nagyon érdekes cikket közölt az orosz Komsomolskaya Pravda internetes újság a Nemzetközi Űrállomás Zvezda moduljában található repedésekről. Az újság egyik tudósítója a modult gyártó RKK Enyergija cégnél is járt, ahol Pavel Vinogradov, egykori kozmonauta és vállalat jelenlegi helyettes vezetője mutatta meg a Zvezda makettjén, hogy hol találhatóak a repedések.

A repedések felkutatása már hónapok óta zajlik az orosz űrhajósok által, legutóbb itt írtunk az aktuális helyzetről.

A Zvezda makettje a RKK Enyergijánál

Az alábbi képen Vinogradov az első repedés helyét mutatja a Zvezda modul átmeneti egységében, majd utána egy tényleges kép az igazi Zvezda modulról, amit egy japán gyártású mikroszkóppal készítettek az orosz űrhajósok. Ez idáig az első hivatalos kép az első repedésről, amit amúgy szabad szemmel nem is lehet látni.

Vinogradov azt is elmagyarázta, hogy miért tealevelekkel keresték a repedések helyeit, nem pedig pl. papírfecnikkel. Az átmeneti egységben rengeteg elektromos eszköz van, ami elektrosztatikusságot okoz, azonban az organikus anyagokra ez nem hat (például tealevél), így sokkal pontosabban tudták megállapítani a szivárgás helyét.

A második repedés a hőszabályozó rendszer egyik csővezetéke mögött helyezkedik el, amit az űrhajósok nagyon nehezen érnek el, ezért egy „Hermetall” nevű fekete tömítőanyagot használtak. Ezt az anyagot korábban már sikeresen alkalmazták a Mir űrállomáson is.

Amióta az első két repedést sikeresen lezárták, azóta a szivárgás mértéke a felére csökkent, ami jelenleg kb. 0,4 köbméter per nap. A keresés tehát folytatódik egy harmadik repedés után, az április 9-én startoló Szojuz MSz-18 egy új speciális eszközt is visz magával ezért. A mérnökök szerint a szivárgás valahol a nyomástömítő végeknél lehet: ezek olyan helyek, ahol vezetékek és csövek futnak végig a modul szerkezetében, és rengeteg van belőlük.

Vinogradov a repedések feltételezett okáról is beszélt, amiből kettő lehetséges. Az egyik, miszerint a Zvezda modul hátsó (vagyis az átmeneti egység felőli) dokkolóportjára érkező űrhajók az évek alatt meggyengítették a modul szerkezetét. Egy-egy dokkolásnál nagy erőket nyel el a modul váza, amik az évek során végül könnyen okozhatták a mostani repedéseket. Az átmeneti egység külső részén találhatóak a Zvezda napelemeit tartó egységei is, ezek is közrejátszhattak a repedések kialakulásában.

A másik feltételezett ok a Föld mágneses mezeje, amin az ISS folyamatosan keresztülhalad, és az elektrosztatikusság valamilyen hatással van az űrben lévő fémekre – természetesen az ilyet szinte lehetetlen földi körülmények közt tesztelni. Korábban amúgy tapasztaltak ilyen problémákat Szojuz űrhajók pirocsavarjainál is, azonban ezt sikeresen megoldották azóta.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye