Ada Limón verse együtt utazik az Europa Clipper űrszondával

Kapcsolódó

44 éve indult első magyarként az űrbe Farkas Bertalan

1980. május 26-án kezdődött Farkas Bertalan űrrepülése a Szojuz-36...

Eddig jól muzsikálnak a Psyche űrszonda ionhajtóművei

A NASA a napokban számolt be arról a remek...

A nap képe #1480 – C3PO az IM-2 fedélzetén

Az Intuitive Machines IM-2 küldetésével C3PO is "elindul" a...

Az ESA két céget jelölt ki a kereskedelmi teherszállítási programjához

Az Európai Űrügynökség május 22-én jelentette be, hogy egyenként...

A Rocket Lab hajtotta végre az idei év 100. rakétaindítását

Az Electron ismét a NASA megbízásából indult, és két...

Az Europa Clipper űrszonda jó úton halad 2024-es indítása felé, hiszen nemrégiben megérkezett a JPL létesítményébe a tömegspektrométere, mely egyike lesz annak a kilenc tudományos műszernek, amit az űreszköz tudományos munkájához fog használni. A minap megjelent legújabb fejlemény ugyan nem kapcsolódik a szonda kutatási területéhez, viszont talán picit érdekesebbé teszi a missziót.

A vers, melyről a címben szó esett Ada Limón költeménye lesz, ami várhatóan a következő hónapokban fog megjelenni, és amit a költőnő a küldetésnek szentel. A tervek szerint az alkotást gravírozási technikával fogják az űrszondára vésni. További információkat előreláthatólag tavasszal tesznek közzé, melyben beszámolnak majd Limón új munkájáról és arról, hogy a nyilvánosság hogyan kapcsolódhat be a munkába. Maga a projekt a NASA, és a U.S. Poet Laureate and the Library of Congress különleges, művészetet és tudományt egyesítő együttműködéséből jött létre.

Pár szó az írónőről; a kaliforniai Sonomában született 1976-ban, mexikói felmenőkkel. Több verseskötet szerzője, köztük a „The Hurting Kind”; a „The Carrying”, amely elnyerte a National Book Critics Circle Award for Poetry díját; és a „Bright Dead Things”, ami pedig a National Book Award és a National Books Critics Circle Award döntőjébe került.

Forrás: NASA/JPL

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye