Ada Limón verse együtt utazik az Europa Clipper űrszondával

Kapcsolódó

A Falcon-9 B1069 főszereplésével az idei 69. küldetést is teljesítette a SpaceX

Ha már a Starlink-indítások önmagukban nem jelentenek akkora izgalmat...

A nap képe #1243 – Frank Rubio üdvözlése

Mark Vande Hei így üdvözölte társát, aki előző nap...

Kína 2024-ben felszíni mintákat hoz a Földre a Hold túlsó oldaláról

Kína jövőre elindítja a Csang'e-6 küldetését, hogy először gyűjtsön...

Felszerelték az egyik napelemszárnyat a Hera űrszondára

Még augusztus végén számoltunk be arról, hogy a Hera...

Az Europa Clipper űrszonda jó úton halad 2024-es indítása felé, hiszen nemrégiben megérkezett a JPL létesítményébe a tömegspektrométere, mely egyike lesz annak a kilenc tudományos műszernek, amit az űreszköz tudományos munkájához fog használni. A minap megjelent legújabb fejlemény ugyan nem kapcsolódik a szonda kutatási területéhez, viszont talán picit érdekesebbé teszi a missziót.

A vers, melyről a címben szó esett Ada Limón költeménye lesz, ami várhatóan a következő hónapokban fog megjelenni, és amit a költőnő a küldetésnek szentel. A tervek szerint az alkotást gravírozási technikával fogják az űrszondára vésni. További információkat előreláthatólag tavasszal tesznek közzé, melyben beszámolnak majd Limón új munkájáról és arról, hogy a nyilvánosság hogyan kapcsolódhat be a munkába. Maga a projekt a NASA, és a U.S. Poet Laureate and the Library of Congress különleges, művészetet és tudományt egyesítő együttműködéséből jött létre.

Pár szó az írónőről; a kaliforniai Sonomában született 1976-ban, mexikói felmenőkkel. Több verseskötet szerzője, köztük a „The Hurting Kind”; a „The Carrying”, amely elnyerte a National Book Critics Circle Award for Poetry díját; és a „Bright Dead Things”, ami pedig a National Book Award és a National Books Critics Circle Award döntőjébe került.

Forrás: NASA/JPL

Dark mode powered by Night Eye