Ada Limón verse együtt utazik az Europa Clipper űrszondával

Kapcsolódó

Egyre közelebb az 50. repüléséhez az Ingenuity

Az Ingenuity ismét egy sikeres repülésen van túl,  mely...

Újabb sikeres indítás a kínai Kuajcsou-1A rakéta neve mellett

Tavaly december óta először hajtottak végre ismét küldetést a...

Brit kommunikációs és navigációs szolgáltatások a Holdon

Az új finanszírozás az ESA Moonlight programjának a része, melynek célja, hogy 2028-tól új műholdkonstellációt állítsanak Hold körüli pályára.

Hold körüli pályán a HAKUTO-R

Nem régiben számoltunk be az első ispace küldetés fejleményeiről, ...

A nap képe #1052 – Irizáló felhők a Marson

A Curiosity marsjáró 2023. január 27-én napnyugta után rögzítette...

Az Europa Clipper űrszonda jó úton halad 2024-es indítása felé, hiszen nemrégiben megérkezett a JPL létesítményébe a tömegspektrométere, mely egyike lesz annak a kilenc tudományos műszernek, amit az űreszköz tudományos munkájához fog használni. A minap megjelent legújabb fejlemény ugyan nem kapcsolódik a szonda kutatási területéhez, viszont talán picit érdekesebbé teszi a missziót.

A vers, melyről a címben szó esett Ada Limón költeménye lesz, ami várhatóan a következő hónapokban fog megjelenni, és amit a költőnő a küldetésnek szentel. A tervek szerint az alkotást gravírozási technikával fogják az űrszondára vésni. További információkat előreláthatólag tavasszal tesznek közzé, melyben beszámolnak majd Limón új munkájáról és arról, hogy a nyilvánosság hogyan kapcsolódhat be a munkába. Maga a projekt a NASA, és a U.S. Poet Laureate and the Library of Congress különleges, művészetet és tudományt egyesítő együttműködéséből jött létre.

Pár szó az írónőről; a kaliforniai Sonomában született 1976-ban, mexikói felmenőkkel. Több verseskötet szerzője, köztük a „The Hurting Kind”; a „The Carrying”, amely elnyerte a National Book Critics Circle Award for Poetry díját; és a „Bright Dead Things”, ami pedig a National Book Award és a National Books Critics Circle Award döntőjébe került.

Forrás: NASA/JPL

Dark mode powered by Night Eye