Array

Átadták az új európai indítóállást

Kapcsolódó

A Csang’e-8 küldetés nyersanyag-felhasználási tervei a Hold déli pólusánál

A Kínai Nemzeti Űrhivatal a Nemzetközi Asztronautikai Kongresszuson mutatta...

Legkorábban csak 2024 végén repülhet újra az európai Vega-C rakéta

Tegnap zárult le a június végi földi hajtóműteszt hibájának...

A nap képe #1246 /Apollo és Artemis/ – Űrhajók

Balra az Apollo-6 küldetés űrhajóját készítik fel, hogy a...

A Perseverance ismét megörökített egy porördögöt

A Marson tevékenykedő Perseverance jókor volt jó helyen, hiszen...

Az évtized végéig hosszabbítják meg a New Horizons küldetést

Az Osiris-APEX mellett így egy újabb űrszonda is még...

Tegnap hivatalosan is átadták a Francia Guyanán lévő új európai indítóállást, amit az új Ariane-6 startjához használnak majd. A startállást az Európai Űrügynökség (ESA) finanszírozta, az építkezés költsége 600 millió euró volt. Az ESA megbízásából a Francia Űrügynökség (CNSA) volt a fővállalkozó, az elemek többségét pedig Európában (főképp Németországban) gyártották, és hajóval szállították a dél-amerikai országba.

Az új rakéta bemutatkozására egyelőre nincsen pontos dátum, de legkorábban 2022 második negyedévében kerülhet sor az első indításra – az ESA tavaly októberben jelentette be, hogy jelentősen csúszik a rakéta fejlesztése, itt írtunk róla részletesen.

Az új komplexum Ariane-6 indításokra

Fotó: ESA

A most átadott starthely mellett két lángelvezető csatornát, egy új összeszerelő csarnokot (az Ariane-6 első és második fokozatát vertikálisan szerelik majd össze), illetve egy mobil, síneken mozgó épületet („gantry”, ez védi a rakétát és indítás előtt 140 méter távolságra húzódik vissza) alakítottak ki. Ez az épület 90 m magas, 50 méter széles és 8200 tonna tömegű. Az indítóállás 28,5 méter mély és 200 méter széles, összesen pedig 67 olimpiai úszómedencének megfelelő mennyiségű betonnal öntötték ki.

A rendszerek tesztelése jelenleg is zajlik, nemrégiben a rakéta startjánál kulcsfontosságú vizes akusztikai tompítórendszer főpróbáját tartották meg.

A mobil „gantry” épület: ez védi a rakétát a start előtt

Fotó: ESA

Dark mode powered by Night Eye