Átszállították a Hera űrszonda hajtóműmodulját

Kapcsolódó

Újabb sikeres hajtóműteszt a Stoke Space neve mellett

Ismét fontos mérföldkövet ért el a Stoke Space, ugyanis...

A nap képe #1498 – Az ISS csapat

A Nemzetközi Űrállomás 9 tagú csapata, köztük a nemrégiben...

19-re húzott lapot a Virgin Galactic jelenlegi járművük nyugdíjazásával

Mindössze 7 darab üzemszerű repülés után fejezi be pályafutását...

Űrtávcsövet szállít az RS1 rakéta

A virginiai székhellyel rendelkező Scout Space június 10-én jelentette...

Újabb fontos mérföldkövet tudhatnak maguk mögött a mérnökök a Hera űrszondával kapcsolatban, ugyanis annak egyik kulcsfontosságú eleme elhagyta gyártójának, az OHB-nak brémai létesítményét. A küldetés hajtóműmoduljának (Propulsion Module) modelljét az olaszországi Avio-ba szállították, ahol az üzemanyagtartályokat, a hajtóműveket, valamint a különböző csöveket és szelepeket fogják integrálni a segítségével. A teljesen felszerelt hajtóműmodul fogja a Hera szondát 26 hónap alatt eljuttatni a Didymos („Didymos A”) aszteroidához és kisebb kísérőjéhez, a Dimorphoshoz („Didymos B”). A teljes küldetésről itt, a kapcsolódó DART űrszonda indításáról pedig itt olvashattok bővebben.

Forrás: ESA

A Hera űreszköz másik fele, a központi modul is már formát öltött a brémai OHB-nél. Erről már egy korábbi cikkünkben tájékozódhattatok. A központi egység lesz a küldetés összes tudományos műszerének otthona, valamint a fedélzeti számítógépet és más alrendszereket is a belsejébe fogják elhelyezni. Mint láthatjuk az űrszonda két fő alkotóegységének építése jó ütemben halad, melyek összeillesztése után a Hera elnyeri végső alakját, és így 2024-ben a terveknek megfelelően elindulhat a bináris aszteroida-rendszerbe elvégezni feladatát.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye