Átszállították a Hera űrszonda hajtóműmodulját

Kapcsolódó

44 éve indult első magyarként az űrbe Farkas Bertalan

1980. május 26-án kezdődött Farkas Bertalan űrrepülése a Szojuz-36...

Eddig jól muzsikálnak a Psyche űrszonda ionhajtóművei

A NASA a napokban számolt be arról a remek...

A nap képe #1480 – C3PO az IM-2 fedélzetén

Az Intuitive Machines IM-2 küldetésével C3PO is "elindul" a...

Az ESA két céget jelölt ki a kereskedelmi teherszállítási programjához

Az Európai Űrügynökség május 22-én jelentette be, hogy egyenként...

A Rocket Lab hajtotta végre az idei év 100. rakétaindítását

Az Electron ismét a NASA megbízásából indult, és két...

Újabb fontos mérföldkövet tudhatnak maguk mögött a mérnökök a Hera űrszondával kapcsolatban, ugyanis annak egyik kulcsfontosságú eleme elhagyta gyártójának, az OHB-nak brémai létesítményét. A küldetés hajtóműmoduljának (Propulsion Module) modelljét az olaszországi Avio-ba szállították, ahol az üzemanyagtartályokat, a hajtóműveket, valamint a különböző csöveket és szelepeket fogják integrálni a segítségével. A teljesen felszerelt hajtóműmodul fogja a Hera szondát 26 hónap alatt eljuttatni a Didymos („Didymos A”) aszteroidához és kisebb kísérőjéhez, a Dimorphoshoz („Didymos B”). A teljes küldetésről itt, a kapcsolódó DART űrszonda indításáról pedig itt olvashattok bővebben.

Forrás: ESA

A Hera űreszköz másik fele, a központi modul is már formát öltött a brémai OHB-nél. Erről már egy korábbi cikkünkben tájékozódhattatok. A központi egység lesz a küldetés összes tudományos műszerének otthona, valamint a fedélzeti számítógépet és más alrendszereket is a belsejébe fogják elhelyezni. Mint láthatjuk az űrszonda két fő alkotóegységének építése jó ütemben halad, melyek összeillesztése után a Hera elnyeri végső alakját, és így 2024-ben a terveknek megfelelően elindulhat a bináris aszteroida-rendszerbe elvégezni feladatát.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye