Az ABL Space Systems hamarosan készen áll a második startjára

Kapcsolódó

A nap képe #1475 – Perseverance és a Jezero-kráter

A Perseverance marsjáró, és a poros Jezero-kráter.

Négy darab Peking-3C földmegfigyelő műholdat állított pályára Kína

Az indítást a 90. repülését teljesítő Hosszú Menetelés-2D rakétatípussal...

A nap képe #1474 – A 21. út

A 21. küldetését teljesítő B1062 jelű Falcon-9-es. A fotót...

21 hónap után repültek ismét utasok a New Shepard rakétával

Legutóbb 2022 augusztusában hajtott végre a Blue Origin utasokkal...

Földünk az űrből: Új-Zéland

A Kopernikusz-program Sentinel-2 műholdja 2024. május 7-én készítette az...

Miután az ABL Space Systems hordozójának januári indítása kudarcba fulladt, az amerikai magáncég gőzerővel azon volt, hogy ismét felkészítsék rakétájukat egy újabb startra. Ezzel kapcsolatban Harry O’Hanley, az ABL vezérigazgatója október 25-én közölte a fejleményeket, miszerint befejeződött az RS1 tesztelése. További információ, hogy mind a hordozó, mind a GS0 földi kiszolgáló rendszer frissítéseken esett át, az indítóállás pedig egy teljes áttervezést kapott, mely magában foglalja a magasságának növelését, valamint azt, hogy ezentúl egy helyett három darabban szállítják, így azt gyorsabban össze lehet szerelni az adott helyen.

O’Hanley mindezek mellett hozzátette, hogy továbblépnek a rakéta Block 2 változatára, ami többek között olyan fejlesztéseket tartalmaz, mint a megnövelt tolóerő, a több üzemanyag, valamint a gyártás javítását célzó tervezési változtatások.

Az RS1 tehát jó úton halad, hogy újból nekirugaszkodjon a debütálását jelentő repüléséhez, ám még hátra van a rakéta, és a földi támogató berendezések Kodiakba szállítása, valamint az ott esedékes különféle műveletek végrehajtása is, mint például az első fokozat statikus hajtóműtesztje. A pontos ütemterv egyelőre nem ismert.

RS1 Block 2. Forrás: ABL Space System
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye