Az Astra még idén elindítaná Rocket 4 hordozóját

Kapcsolódó

Egy hét szünet után ismét küldetést teljesített a Falcon-9-es

Ritkán fordul elő, hogy több mint egy hétig nem...

A nap képe #1504 – John Casani

John Casani projektvezető 1977-ben egy kis zászlót tart, amelyet...

A Synspective további tíz Electron indításra kötött szerződést

A Peter Beck által állapított Rocket Lab (továbbiakban: RL)...

Ma 41 éve indult az űrbe Sally Ride, az első amerikai űrhajósnő

Az STS-7 jelzésű küldetést a Challenger űrrepülőgéppel hajtották végre,...

Továbbra is úgy tervezi az Astra, hogy még az év vége előtt sort kerítenek az új fejlesztésű Rocket 4 első indítására. A cég egy március 30-i eredménybeszámoló során részletesebben kitért a jelenlegi helyzetre, valamint a jövőbeli tervekre. Az elhangzottak szerint a rakéta fejlesztése jól halad, melynek műveletei tavaly augusztusban kezdtek el igazán felgyorsulni. Utóbbit egy párhuzamosan meghozott döntés idézte elő; mégpedig a Rocket 3.3 nyugdíjazása.

Chris Kemp, az Astra vezérigazgatója továbbra is arra számít, hogy a 2023 második felére tervezett tesztrepülések tarthatóak, hiszen elmondása alapján minden ez irányba tett lépés a megfelelő ütemben halad. Ide értendő például a felső fokozat hajtóművének minősítése és az első fokozat rakétamotorjának tesztelése is. Emellett a cég már túl van a rakéta üzemagyagtartályainak ellenőrzésén is.

Forrás: Chris Kemp

A fentebb említett tesztrepülésből összesen kettőt terveznek, melyek Alpha és Bravo néven futnak majd. Ha ezek eredményesen zárulnak, az Astra a lehető leghamarabb szeretne áttérni a megrendelők által elnyert indításokra.

További kitűzött céljuk még az ún. Astra Spacecraft Engine gyártásának fokozása is, melynek elérése érdekében nemrégiben nyitottak egy új, kizárólag ezeknek a hajtóműveknek szentelt gyártóüzemet, ahol Kemp elmondása szerint évente kb. 500 darab elkészítése is megvalósítható. Az Astra ez idáig 278 ilyen rakétamotorra kapott megrendelést, összesen 77 millió dollár értékű szerződéssel.

Forrás: Astra
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye