Az Axiom Space 350 millió dollárra tett szert szaúd-arábiai és dél-koreai befektetőktől

Kapcsolódó

Napvitorla-technológiával indult idei ötödik útjára az Electron hordozó

Újabb küldetésre (Beginning Of The Swarm) indult a Rocket...

300. alkalommal tért vissza sikeresen egy Falcon-9 első fokozat

2015. december 21. előtt még sci-fi-be illő jelenet volt,...

A nap képe #1448 – Black Brant-IX indítás

Cindy Fuentes Rosal, a NASA mérnöke búcsút int a...

Ismét értékelhető adatokat küldött haza a Voyager-1

5 hónap után először sikerült megfelelő adattovábbítást végrehajtani az...

A nap képe #1447 – Apollo-13 visszatérés

Az Apollo-13 űrhajósainak visszatérését ünnepelve. Balról jobbra: Gerald D....

Az Axiom Space 350 millió dollárnyi hozzájárulásban részesült szaúd-arábiai és dél-koreai befektetőktől a kereskedelmi űrállomásuk fejlesztésének folytatásához. Mindezt egy augusztus 21-i, azaz tegnapi bejelentésben tette közzé a vállalat, melyben közölték továbbá azt is, hogy a C sorozatú fordulóban megszerzett összes forrás több mint 505 millió dollárra rúgott, és hogy összességében kb. 2,2 milliárd dollárnyi ügyfélszerződés szerepel a nevük mellett. Az Axiom így a SpaceX után a második helyen áll a rendelkezésre álló adatok alapján a 2023-ban egy magán űrvállalat által gyűjtött legtöbb pénzösszeg tekintetében.

A két fő támogató a Boryung Co., Ltd., és az Aljazira Capital. Előbbi egy egészségügyi befektetési cég, mely olyan űregészségügyi ökoszisztéma létrehozására törekszik, ami támogatja a hosszú távú emberes űrmissziókat. Utóbbi pedig Szaúd-Arábia egyik legnagyobb pénzügyi részvénytársaságaként jelentős befektetésekkel járult hozzá a technológia-központú startup vállalatokhoz. Az Aljazira Capital kiemelte, hogy mélyen érdekelt az új technológiák, és az innováció előremozdításában a különböző piacokon.

Az Axiom Station első modulja még építés alatt áll, és a jelenlegi tervek szerint 2026-ban indulhat a Nemzetközi Űrállomásra. Az Axiom Station további modulok segítségével épül ki teljesen, és 2031-re – amikor a NASA tervei szerint az ISS-t nyugdíjazni fogják – készen áll majd arra, hogy leváljon az állomásról, és önállóan szolgálja ki az ügyfeleket.

Naif AlMesned, az Aljazira Capital, és Michael Suffredini, az Axiom Space vezérigazgatója. Forrás: Axiom Space
Dark mode powered by Night Eye