Az első kereskedelmi célú űrbéli üvegház

Kapcsolódó

Újabb sikeres hajtóműteszt a Stoke Space neve mellett

Ismét fontos mérföldkövet ért el a Stoke Space, ugyanis...

A nap képe #1498 – Az ISS csapat

A Nemzetközi Űrállomás 9 tagú csapata, köztük a nemrégiben...

19-re húzott lapot a Virgin Galactic jelenlegi járművük nyugdíjazásával

Mindössze 7 darab üzemszerű repülés után fejezi be pályafutását...

Űrtávcsövet szállít az RS1 rakéta

A virginiai székhellyel rendelkező Scout Space június 10-én jelentette...

A Redwire a minap bejelentette, hogy kifejlesztik az első kereskedelmi célú űrbéli üvegházat a földi növénytermesztés javítása és a jövőbeli űrkutatási küldetések támogatása érdekében. A Redwire által fejlesztett üvegház értékes ismereteket fog nyújtani a földi növénytermesztéssel kapcsolatosan, és jelentősen előremozdíthatja az emberiség képességét, hogy teljes értékű növénytermesztést végezhessen az űrben. Az űrrepülésre alkalmas növénytermesztési platform képes lesz a magtól egészen az érésig támogatni, és fejleszteni a növényeket az űrben. A Redwire Greenhouse névre keresztelt létesítmény lesz az első kereskedelmi tulajdonban lévő üvegház, melyet a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) elhelyeznek. A tervek szerint legkorábban 2023 tavaszán indulhat az űrbe, az első megrendelő pedig a Dewey Scientific kereskedelmi mezőgazdasági technológiai vállalat lesz. Ez a 2023-ra datált bemutató fogja validálni a berendezés működési koncepcióját, valamint értékelni a világítással, szellőztetéssel és a tárolással kapcsolatos képességeit. A demonstráció során a Dewey Scientific ipari kendert fog termeszteni az üvegházban egy génexpressziós vizsgálathoz.

A Redwire üvegháza a cég már repülésre alkalmas növénytermesztési technológiáját fogja felhasználni, beleértve a Tupperware Brands vállalattal közösen kifejlesztett és jelenleg a Redwire által az ISS-en működtetett PONDS (Passive Orbital Nutrient Delivery System) eszközöket. Emellett a Redwire 2018 óta a NASA tulajdonában lévő Advanced Plant Habitat létesítményben is irányít növényvizsgálatokat.

Christina Koch, a NASA űrhajósa a Veg-PONDS-02 kísérlet közben. 2019. április 25. Forrás: NASA

Thomas Pesquet felvétele az ISS-ről, miközben a Crew Dragon űrhajójuk távolodik. Forrás: Thomas Pesquet

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye