Az FCC elutasította a Starlink vidéki támogatási pályázatát

Kapcsolódó

Gyorshír: Levált a Progressz MSz-23 a Nemzetközi Űrállomásról

A teherűrhajó május óta teljesített szolgálatot a Nemzetközi Űrállomáson. Magyar...

A nap képe #1301 – Enyergija-Buran évforduló

Az Enyergija-Buran indításának 35. évfordulója alkalmából egy emblémát helyeztek...

Jól halad az új kínai holdrakéta hajtóművének tesztprogramja

A Hosszú Menetelés-9 óriásrakéta újrahasználható koncepcióként fog megvalósulni a...

Újabb Falcon-9 teljesítette tizenhetedik repülését

Közel egy hét szünet után hajtott végre a SpaceX...

A Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) elutasította a Starlink 885,51 millió dolláros támogatásra irányuló kérelmét, lényegében törölve ezzel az FCC által Ajit Pai akkori elnök hivatali ideje alatt odaítélt támogatást.

A Starlink 2020 decemberében kapta meg ideiglenesen a Rural Digital Opportunity Fund (RDOF, Vidéki Digitális Lehetőségek Alapja) támogatást. A vállalat 35 állam közel 650 ezer helyszínének műholdas internetszolgáltatással való ellátásához kért támogatást. A műholdas szolgáltatónak azonban még mindig szüksége volt az FCC jóváhagyására, hogy megkapja a pénzt, amelyet olyan területekre szánnak, ahol kevés vagy egyáltalán nincs nagy sebességű széles sávú hozzáférés.

A Starlink terminál földi vevőegysége. Forrás: SpaceX

Az FCC támogatások célja, hogy a széles sávú szolgáltatókat arra ösztönözzék, hogy az Egyesült Államok „ellátatlan” és nehezen elérhető területeire is eljuttassák a szolgáltatásaikat. Az FCC szerint mind a Starlink, mind az LTD Broadband – egy másik vállalat, amely eredetileg 1,3 milliárd dolláros támogatást kapott a program keretében – „nem tudta bizonyítani, hogy a szolgáltatók képesek lennének az ígért szolgáltatást nyújtani”.

Dark mode powered by Night Eye