Az FCC elutasította a Starlink vidéki támogatási pályázatát

Kapcsolódó

21 hónap után repültek ismét utasok a New Shepard rakétával

Legutóbb 2022 augusztusában hajtott végre a Blue Origin utasokkal...

Földünk az űrből: Új-Zéland

A Kopernikusz-program Sentinel-2 műholdja 2024. május 7-én készítette az...

A nap képe #1473 – PREFIRE misszió

A PREFIRE misszió orrkúpjai, melyek a NASA sarkvidék kutató...

A NASA-val együtt valósulhat meg az európai ExoMars küldetés

A komponenseket, amiket korábban a Roszkoszmosz gyártotta volna, az...

A Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) elutasította a Starlink 885,51 millió dolláros támogatásra irányuló kérelmét, lényegében törölve ezzel az FCC által Ajit Pai akkori elnök hivatali ideje alatt odaítélt támogatást.

A Starlink 2020 decemberében kapta meg ideiglenesen a Rural Digital Opportunity Fund (RDOF, Vidéki Digitális Lehetőségek Alapja) támogatást. A vállalat 35 állam közel 650 ezer helyszínének műholdas internetszolgáltatással való ellátásához kért támogatást. A műholdas szolgáltatónak azonban még mindig szüksége volt az FCC jóváhagyására, hogy megkapja a pénzt, amelyet olyan területekre szánnak, ahol kevés vagy egyáltalán nincs nagy sebességű széles sávú hozzáférés.

A Starlink terminál földi vevőegysége. Forrás: SpaceX

Az FCC támogatások célja, hogy a széles sávú szolgáltatókat arra ösztönözzék, hogy az Egyesült Államok „ellátatlan” és nehezen elérhető területeire is eljuttassák a szolgáltatásaikat. Az FCC szerint mind a Starlink, mind az LTD Broadband – egy másik vállalat, amely eredetileg 1,3 milliárd dolláros támogatást kapott a program keretében – „nem tudta bizonyítani, hogy a szolgáltatók képesek lennének az ígért szolgáltatást nyújtani”.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye