Az Ingenuity 25. repüléséről készült videó

Kapcsolódó

Jól halad az új kínai holdrakéta hajtóművének tesztprogramja

A Hosszú Menetelés-9 óriásrakéta újrahasználható koncepcióként fog megvalósulni a...

Újabb Falcon-9 teljesítette tizenhetedik repülését

Közel egy hét szünet után hajtott végre a SpaceX...

A nap képe #1300 – Kameravédelem az űrben

A NASA egykori űrhajósa, Jack Fischer osztotta meg az...

Blue Whale-1: Dél-Korea metán meghajtású, félig újrafelhasználható hordozórakétája

A dél-koreai Perigee Space magáncégről egészen idáig még nem...

Földünk az űrből: Sós tavak

Ezúttal Kelet-Afrikában járunk, hála a Sentinel-2 missziónak, mely két...

Egy korábbi cikkünkben már olvashattátok, hogy az Ingenuity 25. repülésével megdöntötte a korábban felállított rekordjait. Ennek során a 704 méter távolságot 5,5 m/s sebességgel tette meg, így ez lett a becenevén csak Ginny eddigi leghosszabb és leggyorsabb repülése. További információ a repülésekkel kapcsolatban, hogy az április 29-én teljesített 28. repülésével az Ingenuity összesen 6909 métert tett meg, és megközelítőleg 54 percet töltött a Mars légkörében.

A rekordrepülésnek számító 25. missziójáról a NASA közzétett egy felvételt, amit az Ingenuity fekete-fehér lefelé néző navigációs kamerája készített.

A videó első képkockája nagyjából egy másodperccel a repülés után kezdődik. Miután elérte a 10 méteres magasságot, a helikopter délnyugat felé vette az irányt, és kevesebb mint három másodperc alatt felgyorsult a maximális sebességére. A Ginny először egy homokfodros terület, majd a videó felénél több sziklamező fölött repült el. Útjának végén egy viszonylag sík és jellegtelen terep jelent meg alatta, amely jó leszállóhelyet biztosított a helikopter számára. A 161,3 másodperces repülésről készült videót körülbelül az ötszörösére gyorsították fel, ezáltal a felvétel kevesebb mint 35 másodpercre redukálódott. A leszállás azért nem került rögzítésre, mert a navigációs kamerát úgy programozták, hogy kikapcsoljon, amikor az Ingenuity 1 méteren belülre kerül a Mars felszínétől. Erre azért van szükség, hogy a fel- és leszállás során felvert por ne zavarja a navigációs rendszer működését.

Dark mode powered by Night Eye