Az Intelsat újabb megrendelést nyújtott be a SpaceLogistics felé

Kapcsolódó

Kína 2024-ben felszíni mintákat hoz a Földre a Hold túlsó oldaláról

Kína jövőre elindítja a Csang'e-6 küldetését, hogy először gyűjtsön...

Felszerelték az egyik napelemszárnyat a Hera űrszondára

Még augusztus végén számoltunk be arról, hogy a Hera...

A nap képe #1242 – Artemis-2 személyzeti modul 

Az Artemis-2 misszió személyzeti modulja várakozik a szervizmodullal történő...

Autonóm navigáció egy marsi sziklamezőn

A Perseverance a NASA más marsjárói számára szükséges idő egyharmada alatt navigált át egy nagyjából fél kilométeres sziklamezőn.

A Szojuz MSz-23 személyzetének visszatérése képekben

Gyülekező esőfelhők között hasította át a légkört tegnap kora...

A Northrop Grumman tulajdonában lévő SpaceLogistics tegnap, azaz június 20-án jelentette be, hogy újabb megrendelőt tudhat magáénak, mely a műholdak élettartamának meghosszabbítására szolgáló Mission Extension Pods-ra (MEP) irányul. Az első MEP-re feliratkozó ügyfél az ausztrál távközlési műhold-üzemeltető, az Optus volt. A harmadik és egyben utolsóra az Intelsat csapott le, akik visszatérő vevők, hiszen a 901 és 10-02 jelű műholdjaik már átestek élettartam hosszabbításon (még a cég korábbi Mission Extension Vehicle járművének segítségével). Az Intelsat még áprilisban közölte, hogy megvásárolta az egyik podot, majd a mostani bejelentés szerint egy másodikat is rendelt.

Az MRV a SpaceLogistics Mission Extension Vehicles (MEV) utódja, amely mint említettük, jelenleg két Intelsat műholdhoz csatlakozva nyújt 5-5 év élettartam-hosszabbítást számukra. Az MRV két fő egységből áll, magából az MRV-ből, és a három darab MEP-ből, melyek olyan hajtóművek, amiket arra terveztek, hogy akár hat évvel is képesek legyenek meghosszabbítani egy 2 tonnás műhold élettartamát. Bővebb információ a működési elvéről egy korábbi cikkünkben olvasható.

Ugyan a cég 2024-re tervezte az MRV indítását, bejelentésében azt is közölte, hogy az indítás csak valamikor 2025-ben várható.

Dark mode powered by Night Eye