Az Intelsat újabb megrendelést nyújtott be a SpaceLogistics felé

Kapcsolódó

Ismét tudományos adatok érkeznek a Voyager-1 szondától

Újabb jó hírek érkeztek az 1977-ben indított Voyager-1 szondával...

Háromból három: a Falcon-9-es továbbra is csúcsra járatva

A héten már zsinórban harmadik alkalommal emelkedett el egy...

A nap képe #1478 – Buran/MiG-25

A Buran űrrepülőgép egy MiG-25-ös vadászrepülőgép társaságában.

Két frissen végzett űrhajóst nevezett ki az ESA a Nemzetközi Űrállomás féléves küldetéseire

A francia és belga asztronauta kiválasztását tegnap jelentette be...

Ismét 23 Starlink műhold állt Föld körüli pályára

A SpaceX a héten két házon belüli küldetést tervez...

A Northrop Grumman tulajdonában lévő SpaceLogistics tegnap, azaz június 20-án jelentette be, hogy újabb megrendelőt tudhat magáénak, mely a műholdak élettartamának meghosszabbítására szolgáló Mission Extension Pods-ra (MEP) irányul. Az első MEP-re feliratkozó ügyfél az ausztrál távközlési műhold-üzemeltető, az Optus volt. A harmadik és egyben utolsóra az Intelsat csapott le, akik visszatérő vevők, hiszen a 901 és 10-02 jelű műholdjaik már átestek élettartam hosszabbításon (még a cég korábbi Mission Extension Vehicle járművének segítségével). Az Intelsat még áprilisban közölte, hogy megvásárolta az egyik podot, majd a mostani bejelentés szerint egy másodikat is rendelt.

Az MRV a SpaceLogistics Mission Extension Vehicles (MEV) utódja, amely mint említettük, jelenleg két Intelsat műholdhoz csatlakozva nyújt 5-5 év élettartam-hosszabbítást számukra. Az MRV két fő egységből áll, magából az MRV-ből, és a három darab MEP-ből, melyek olyan hajtóművek, amiket arra terveztek, hogy akár hat évvel is képesek legyenek meghosszabbítani egy 2 tonnás műhold élettartamát. Bővebb információ a működési elvéről egy korábbi cikkünkben olvasható.

Ugyan a cég 2024-re tervezte az MRV indítását, bejelentésében azt is közölte, hogy az indítás csak valamikor 2025-ben várható.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye