Az ispace magánvállalat 80 millió dolláros támogatásban részesül

Kapcsolódó

21 hónap után repültek ismét utasok a New Shepard rakétával

Legutóbb 2022 augusztusában hajtott végre a Blue Origin utasokkal...

Földünk az űrből: Új-Zéland

A Kopernikusz-program Sentinel-2 műholdja 2024. május 7-én készítette az...

A nap képe #1473 – PREFIRE misszió

A PREFIRE misszió orrkúpjai, melyek a NASA sarkvidék kutató...

A NASA-val együtt valósulhat meg az európai ExoMars küldetés

A komponenseket, amiket korábban a Roszkoszmosz gyártotta volna, az...

A japán ispace ismerős lehet számunkra, hiszen hozzájuk kötődik a HAKUTO-R elnevezésű misszió, melynek leszállóegysége ugyan nem érkezett meg épségben a Hold felszínére, mégis rengeteg tapasztalattal látta el a magánvállalat csapatát. Most pedig egy tőkeinjekció is érkezett a japán kormánytól, amit egy új holdi leszállóegység fejlesztésének finanszírozására kapott Hakamada Takesi cége. Az említett hozzájárulás egyébként egy olyan törekvés része, ami az innovatív kutatás-fejlesztési munkákat hivatott elősegíteni az országban.

A tokiói székhelyű vállalat október 20-án jelentette be a hírt, miszerint 80 millió dolláros támogatásban részesültek a Series-3 sorozatszámmal ellátott holdi leszállóegységük munkálataira, mely várhatóan 2027-re készülhet el. Az űreszköz a tervek szerint min. 100 kilogramm hasznos terhet lesz képes eljuttatni égi kísérőnkre, de ez az érték akár elérheti a végső célként kitűzött az 500 kg-ot is. További információt egyelőre nem közölt a vezetőség, de az idő előrehaladtával biztosan többet megtudhatunk az elképzelésről.

Forrás: ispace
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye