Az ISS űrhajósai megtalálták a 8 hónapja eltűnt paradicsomot

Kapcsolódó

A Starlink-hálózat tizedik rétege után gyorsan bővült a kilencedik is

Mondhatni hamar sor került az újabb Starlink küldetésre, ugyanis...

A nap képe #1509 – Légzsilip teszt

A Langley Kutatóközpont tudósai egy légzsilip modelljén tesztelik, hogy...

Egy rakétacsere után került sor a hét utolsó Starlink indítására

A Starlink 10-2 küldetés másfél hét csúszás után indulhatott...

Kína első alkalommal hajtott végre 12 km-es függőleges fel- és leszállást egy rakétafokozattal

Ez újabb jelentős lépés az újrahasználható rakétakoncepció fejlesztésében! Meglepetésszerűen végzett...

Földünk az űrből: Ádám hídja

A Sentinel-2 felvételén szemügyre vehetjük Dél-India egyik csúcsát Srí...

Az űrhajósok élete nem csak játék és mese, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a 8 hónapja elveszített paradicsom, mely a napokban végre előkerült. Utóbbi információt Jasmin Moghbeli űrhajóshölgynek köszönhetjük, aki december 6-án, az ISS 25. évfordulóját ünneplő, élőben közvetített eseményen árulkodott a fejleményről.

A vicces sztori Frank Rubio NASA űrhajóshoz köthető, aki ez év márciusában szüretelte le a Veggie növénytermesztő egységben termesztett Red Robin koktélparadicsomokat. Az ISS minden lakója kapott kóstolót a finomságból, ám Rubio Ziploc zacskóban tárolt része még az előtt ellebegett, hogy az űrhajós beleharaphatott volna.

Az eltűnt paradicsomról először szeptember 13-án esett szó egy élő közvetítés alkalmával, amikor is Rubio így kommentálta az eseményt: „Annyi órát töltöttem azzal, hogy kerestem azt a dolgot. Biztos vagyok benne, hogy a kiszáradt paradicsom egyszer majd előkerül.”

Természetesen a riporterek hazatérése után sem felejtették el ezt az általa is viccesnek tekintett malőrt, és kifaggatták az elveszett paradicsomról. Rubio nevetve csak annyit válaszolt: „A probléma igazából annyi, hogy a páratartalom odafent olyan 17% körüli. Valószínűleg annyira kiszáradt, hogy nem lehetett megmondani, mi az, és valaki csak úgy kidobta a zacskót. Remélem azért egyszer majd megtalálják: egy kis, összezsugorodott izé.”

Frank Rubio ellenőrzés közben. Forrás: NASA
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye