Az ISS űrhajósai megtalálták a 8 hónapja eltűnt paradicsomot

Kapcsolódó

Indonéz távközlési műholddal startolt a Falcon-9 hordozó

Kis túlzással a SpaceX igáslova, a Falcon-9-es lassan "nemzetközi"...

A nap képe #1385 – ERS-2

Az Európai Űrügynökség 1995-ben indított ERS-2 (European Remote Sensing-2)...

62 éve jutott első alkalommal Föld körüli pályára amerikai űrhajós

John Glenn 1962. február 20-án Friendship-7 nevű űrhajójával háromszor...

A spanyol PLD Space is ESA-támogatásban részesül

Tavaly decemberben a német-angol HyImpulse magáncéggel írt alá szerződést...

Az űrhajósok élete nem csak játék és mese, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a 8 hónapja elveszített paradicsom, mely a napokban végre előkerült. Utóbbi információt Jasmin Moghbeli űrhajóshölgynek köszönhetjük, aki december 6-án, az ISS 25. évfordulóját ünneplő, élőben közvetített eseményen árulkodott a fejleményről.

A vicces sztori Frank Rubio NASA űrhajóshoz köthető, aki ez év márciusában szüretelte le a Veggie növénytermesztő egységben termesztett Red Robin koktélparadicsomokat. Az ISS minden lakója kapott kóstolót a finomságból, ám Rubio Ziploc zacskóban tárolt része még az előtt ellebegett, hogy az űrhajós beleharaphatott volna.

Az eltűnt paradicsomról először szeptember 13-án esett szó egy élő közvetítés alkalmával, amikor is Rubio így kommentálta az eseményt: „Annyi órát töltöttem azzal, hogy kerestem azt a dolgot. Biztos vagyok benne, hogy a kiszáradt paradicsom egyszer majd előkerül.”

Természetesen a riporterek hazatérése után sem felejtették el ezt az általa is viccesnek tekintett malőrt, és kifaggatták az elveszett paradicsomról. Rubio nevetve csak annyit válaszolt: „A probléma igazából annyi, hogy a páratartalom odafent olyan 17% körüli. Valószínűleg annyira kiszáradt, hogy nem lehetett megmondani, mi az, és valaki csak úgy kidobta a zacskót. Remélem azért egyszer majd megtalálják: egy kis, összezsugorodott izé.”

Frank Rubio ellenőrzés közben. Forrás: NASA
Dark mode powered by Night Eye