Az orosz Luch-2 kémműhold ismét mozgásba lendült

Kapcsolódó

Bemutatta a SpaceX az űrállomást nyugdíjazó speciális űrhajó terveit

A NASA terve szerint egy jelentősen átalakított Dragon űrhajóval...

Váratlan fordulat: a NASA eláll a VIPER holdi rover felbocsátásától

A projekt lefújását a költségek túlzott megnövekedésével és az...

A nap képe #1533 – Booster 12 hajtóműteszt

Teljes időtartamú hajtóműteszt, melyet a Booster 12-vel hajtottak végre...

A CAPSTONE űreszköz továbbra is szorgoskodik

A 2022-ben indított CAPSTONE kisműhold a viszontagságok ellenére továbbra...

A Luch-2 néven ismert orosz megfigyelő szatellit újra mozgásba lendült, ami a szokatlan manővereinek folytatását jelenti. Minderről június 27-én számolt be a Slingshot Aerospace, mely többek között műholdkövetéssel kapcsolatos tevékenységéről híres. A cég jelentése szerint a feljebb említett űreszköz most az Intelsat 10-02 kommunikációs műholdat szemelte ki, és már meg is kezdte a közeledéshez szükséges műveleteket. A június 23-án végrehajtott „nagy manővert” a Slingshot automatikus követő rendszere jelezte.

Audrey Schaffer, a vállalat stratégiáért és politikáért felelős alelnöke elmondta; „hogy a Luch-2-őt 2023 márciusa (indítás napja) óta szemmel tartják, az algoritmusaik pedig képesek megjósolni a következő lépését”. A Slingshot továbbá hozzátette: „A Luch-2 várhatóan június 28-án egy további manővert hajt végre, hogy megállítsa sodródását az Intelsat 10-02 közelében”. A rendelkezésre álló információk alapján a műhold egyébként egészen aktív mióta pályára állt, amit több jelentős manőver is bizonyít. Ez idáig az Eutelsat KA-SAT-9A szatellithez járt a legközelebb, melyet mintegy 20 km-re környékezett meg.

Forrás: Slingshot
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye