Az oroszok is filmet forgatnának az űrben

Kapcsolódó

A Webb szemügyre veszi a Szaturnusz holdjáról előtörő vízgőzt

A James Webb űrtávcső kutatói egy több mint 9600...

Oleg Kononyenko és Nyikolaj Csub egy évig az ISS-en fog tartózkodni

A jövő évben kisebb látogatásra indul az ISS-re egy...

Rövid hír: Búcsút intett az Ax-2 személyzete az ISS-nek

Az Axiom Mission-2 személyzetének Freedom névre hallgató Crew Dragonja...

Úton a váltás: elindult a Sencsou-16 személyzete a Tienkungra

Frissítés 05.30.: A 3 fős személyzet biztonságban megérkezett, és dokkolt...

A nap képe #1120 – Neptunusz és Triton

A külső Naprendszeren keresztül utazó Voyager-2 űrszonda visszatekintett Napunk...

A Roszkoszmosz tegnap hivatalos közleményt adott ki, miszerint 2021 őszén ők forgatnák az első filmet a világűrben.

A filmet a Channel One Russia csatornával és a Yellow, Black and White stúdióval közösen gyártanák, és a film munkacíme “Vyzov” (Kihívás). A filmet Klim Shipenko rendezné, akinek egyik korábbi munkája a szintén világűrben játszódó, Szaljut-7 volt. A Roszkoszmosz vezetője, Dimitrij Rogozin producerként is jegyezné a filmet.
A készítők jelenleg a forgatókönyvön, a technikai részleteken és a megvalósításon dolgoznak, és a nem végleges forgatókönyv szerint a főszereplő a Nemzetközi Űrállomásra utazna egy Szojuz űrhajóval. A forgatásra ősszel kerülne sor egy tényleges Szojuz indítás alkalmával, és a főszereplőt még keresik, aki valóban utazna az ISS-re. A főszereplő tartalékját ráadásul egy nyilvános versenyen választanák ki, de pontos részletekre nem terjed ki a rövid sajtóközlemény.
A Roszkoszmosz szerint a film célja az orosz űrutazás népszerűsítése és az űrhajósok munkájának a dicsőítése lesz.
Mivel az orosz űrhivatalról van szó, ezért szokás szerint nem tudhatjuk, hogy mennyi valóságalapja van ennek a tervnek, de valószínűleg minden alkalmat megragadnak fizetős Szojuz utakra. Korábban a káoszos orosz űrtervekről itt írtunk részletesen.

Nem ez az első ilyen jellegű bejelentés idén, májusban a NASA és a SpaceX erősítette meg, hogy Tom Cruise főszereplésével készül egy film majd az ISS-en, amit egy fizetős, privát Crew Dragon út keretében valósítanának meg. Úgy tűnik a Roszkoszmosznak nagyon megtetszett az ötlet, és mindenképpen be akarják előzni az amerikaiakat, habár legutóbbi információk szerint a Tom Cruise-féle startra és űrforgatásra szintén 2021 ősze körül kerülne majd sor..

Dark mode powered by Night Eye